Een recreatiewoning laten bouwen

geplaatst op 29-05-2021
 Tweede woning 
alt

“Het leven draait om plezier” wordt er wel eens gezegd. Dat zou het natuurlijk vooral ook moeten zijn. We doen er dan ook alles aan om van het leven te genieten. Een van de manieren om dat te doen, is van tijd tot tijd eens heerlijk op vakantie te gaan. Toch zijn er tal van mensen die “thuis” niet los kunnen laten. 

Ze voelen zich dan vervreemd. Een recreatiewoning laten bouwen en kopen is dan de ideale situatie om het vakantiegevoel te combineren met de geborgenheid van je eigen huis. En al helemaal als je deze zelf kan inrichten.

Kies een favoriet vakantieplekje
Of het nu hier in Nederland zelf is, of elders in Europa. Iedereen heeft ergens een favoriet plekje waar hij of zij graag komt en optimaal van kan genieten. Een stek waarvan je altijd al dacht: “Hier zou ik nog wel eens een hutje willen bouwen!”

Nou, dat kan! Een mooi stuk grond is altijd te vinden. Het bouwen van een recreatiewoning is snel uitvoerbaar en tegen hele acceptabele prijzen.

Zelfbouw of laten doen?
Afhankelijk van ieders wensen en behoeften beslaat de gemiddelde vakantiewoning zo’n 60 tot 80 m2. Je kunt het bouwen op de ouderwetse manier, maar het is veel aantrekkelijker om dat te laten doen.

Gespecialiseerde chaletbouwers zijn de snelste oplossing voor elk bouwproject. Ook voor je gedroomde recreatiewoning. De basis van je huis wordt in een fabriek gemaakt en wordt klant en klaar aangeleverd. Vanaf dat moment staat je vakantiehuis binnen een paar weken, waarna je met het finetunen van de inrichting kan beginnen. Je eigen kussens, foto’s en versiersels. Sommige mensen gaan naar de ikea om hun huis leuk aan te kleden.

Afhankelijk van je smaak, kan een recreatiewoning van beton of hout worden gemaakt. Eventueel ook een combinatie van die twee basismaterialen. Het ligt er helemaal aan welke stijl je prefereert. Een combinatie van hout en staal is een van de meest gebruikte combinaties.

Naast snellere constructie is het in sommige opzichten is het ook veiliger. Omdat alles met precisie in een fabriekshal wordt gemaakt, door ervaren specialisten. Van een timmerman tot loodgieter en elektricien. Als je het zelf doet, moet je een “manusje van alles” zijn, wat vaak betekent dat je van alles iets afweet, maar niet gespecialiseerd in ieder onderdeel.

Er zijn twee voornaamste redenen om het zelf te doen. Het is een stukje goedkoper, want je bespaart op de manuren. Een deel van dat voordeel gaat verloren omdat je geen schaalvoordeel om materialen hebt. Of omdat je het een leuk project vindt om aan te pakken. In dat geval is zelfbouw absoluut te beste keuze.

Voor- en nadelen van het laten bouwen van een recreatiewoning
Zoals met alles kleven er voor- en nadelen aan je eigen recreatiewoning. We zetten ze voor je op een rijtje:

De voordelen

  • Het grootste voordeel is uiteraard dat je altijd naar je favoriete vakantiestekje kunt, om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Wanneer je wilt. Zo lang je wilt. 

  • Daarnaast is het ook een prima investering. Een investering in aantrekkelijk vastgoed, dat tegenwoordig meer kan opleveren dan een nagenoeg renteloze spaarrekening. 

  • Zeker als je bereid bent om je vakantiehuis open te stellen voor verhuur. Dat kunnen familieleden en vrienden zijn, maar ook mensen die je niet kent. 

  • Tot slot, als een en ander succesvol uitwerkt en je perceel dat toelaat, kun je er voor kiezen om er een of meer vakantiehuisjes bij te bouwen.

De nadelen 

  • Voor je eigen recreatiewoning bouwen heb je uiteraard geld of financiering nodig. Zo ook, lef om die investering te maken. 

  • Bedenk daarbij verder dat het huis normaliter “kaal” wordt opgeleverd en dat je het nog moet inrichten. Dat is prima voor pure verhuur omdat het neutraal is. Als je het je eigen plekje wil geven, moet je het nog verder aanvullen. 

  • Een ander aspect is regelmatig onderhoud. Ook iets dat je vaak zelf gemakkelijk kunt oplossen. Bijvoorbeeld, door er een ontspannen werkweek of lang weekend van te maken met je gezin of een paar handige vrienden.


Bedrijven gespecialiseerd in het bouwen van recreatiewoningen
Er zijn verschillende bedrijven te vinden die voor jou de ideale recreatiewoning kunnen construeren. Wil je een ook een recreatiewoning laten bouwen? Dan is één van de bekendste bedrijven is Lacet-Niederrhein. Ze zitten net over de grens van Nederland en zijn een Nederlands familiebedrijf.

Als je een recreatiewoning laat bouwen is het belangrijk dat je daarbij een bedrijf zoekt dat met je samenwerkt. Met andere woorden, dat bereid is naar je te luisteren en in goed overleg zorgt dat je droom werkelijkheid wordt en daar excelleert Lacet Niederrhein.

Zowel als het gaat om de recreatiewoning zelf, als om de investering die je bereid bent te maken. Een investering waar je dubbel plezier van wilt hebben. Het leven moet per slot van rekening plezierig blijven.