Een tuinhuis naar eigen smaak inrichten

geplaatst op 04-11-2023
 Tweede woning 
alt

Een woning is een plek waar je je prettig en thuis wilt voelen. Steeds meer mensen hebben echter behoefte om hun woonruimte uit te breiden met een extra huisje in de tuin. Een tuinhuis wordt steeds populairder, doordat de voordelen hiervan steeds duidelijker zijn. Nu hybride werken steeds gangbaarder wordt, gaan veel mensen op zoek naar alternatieve manieren om thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken. Wanneer je echter niet over een extra kamer of zolderruimte beschikt, die dienst kan doen als kantoorruimte, dan kan afleiding voor overlast zorgen. Rondrennende kinderen of speelse huisdieren maken thuiswerken onrustiger dan het hoeft te zijn. Het plaatsen van een tuinhuis kan een uitstekende oplossing zijn voor dit luxeprobleem. Bij Lugarde kun je kiezen uit diverse fraaie en functionele modellen.

Tuinhuis ontwerpen voor functioneel gebruik

Bij een tuinhuis denk je al snel aan een extra opslagruimte voor tuinmeubelen, gereedschap of andere benodigdheden. Toch kan een tuinhuis een geheel andere bestemming krijgen, wanneer je dit inzet als kantoorruimte in de tuin. Zo hoef je niet naar je werk af te reizen en vast te komen staan in de file, maar steek je enkel de tuin over om aan het werk te gaan. Een tuinhuis kan uitstekend dienen als kantoorruimte of plek waar je klust, mediteert of schildert aan kunstwerken. Een multifunctionele ruimte kan met een tuinhuis worden gecreëerd waar je immens profijt van zult ondervinden. Met verschillende modellen kun je het tuinhuis multifunctioneel inzetten. Een tuinhuis kan op maat worden gemaakt, waarbij je zelf kunt aangeven hoe deze eruit moet komen te zien. Zo kan het volstrekt naar eigen behoefte worden afgesteld en zul je het meeste profijt eruit kunnen behalen. Met een 3D configurator kun je zelf jouw tuinhuis ontwerpen en voorleggen wat je in gedachte hebt.

Ruim aanbod aan stijlkeuzes

Bij Lugarde kun je kiezen voor standaard tuinhuizen, maar ook genoeg extra’s toevoegen om het geheel eigen te maken. Denk hierbij aan de keuze voor dakbedekking, de dakafwerking of welke ramen of deuren je wilt plaatsen. Daken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, door shingles in de kleuren zwart, bruin, groen, blauw of rood. Het glas in deuren of ramen is HR++ dubbelglas, waardoor het tuinhuis optimaal geïsoleerd is en alle warmte uitstekend binnenhoudt, terwijl je beschermd bent tegen weersinvloeden van buitenaf. Er is een ruim aanbod aan tuinhuizen beschikbaar en ook de extra elementen die stijl geven aan het tuinhuis zijn veelvuldig. Zo kun je jouw tuinhuis geheel naar smaak vormgeven en samenstellen.

Tuinhuis met overkapping

Om nog meer stijl aan het tuinhuis te geven, kun je kiezen voor een tuinhuis met overkapping. Hierdoor verleng je de functionaliteit, doordat je onder de overkapping heerlijk knusse loungebanken of -stoelen kunt plaatsen. In je werkpauze kun je daardoor even ontspannen in de tuin en van het zomerse weer genieten. Ook in de frisse herfstmaanden biedt de overkapping deze mogelijkheid, zodat je niet de gehele tijd binnen hoeft te zitten. Een tuinhuis biedt veel mogelijkheden om hybride werken tot een slaand succes te maken.