Een vakantiewoning kopen langs de kust van Istrië

geplaatst op 30-05-2023
 Tweede woning 
Kroatië is de voorbije jaren als vakantieland eigenlijk alleen maar populairder geworden. Dat is niet alleen te wijten aan het gunstige klimaat dat je hier kan aantreffen. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat Kroatië voor ieders budget interessante mogelijkheden met zich meebrengt. Dat geldt eveneens voor mensen die graag een vakantiehuis willen kopen. De regio Dalmatië staat er om bekend een fantastisch mooie regio te zijn die helaas erg diep in je financiën kan snijden. Dat geldt in veel mindere mate voor Istrië. Langs de kust van deze regio zijn vandaag de dag nog altijd heel wat interessante opportuniteiten terug te vinden die je kan benutten. Wij stellen alvast enkele potentieel interessante plaatsen aan je voor waarin jij kan overwegen om een vakantiehuis te kopen. Ben jij ook al benieuwd welke plaatsen dit allemaal zijn? Lees dan vooral snel verder!
alt

1.) Pula; één van de meest toeristische steden van Istrië

Ben je van plan om jouw vakantiehuis te verhuren? Dan is één van de beste plaatsen om dit te doen wellicht Pula. Verschillende belangrijke bezienswaardigheden zijn hier namelijk terug te vinden. Het gaat hierbij in het bijzonder om het meer dan drieduizend jaar oude Romeinse amfitheater. Dit amfitheater verkeert tot op moment van schrijven nog steeds in zeer goede staat. Er worden zelfs elk jaar opnieuw verschillende evenementen in georganiseerd. Het gaat hierbij niet alleen om diverse concerten, maar ook om het bekende Pula filmfestival. Hoe interessant en mooi dit amfitheater ook mag zijn, er zijn verspreid over de stad ook nog heel wat andere interessante bezienswaardigheden terug te vinden. Bovendien is ook het strand niet ver weg. Zo kan je een groot aantal reizigers aanspreken die met het idee spelen om een reis te ondernemen naar Istrië.

2.) De havenstad Poreč

Hoe interessant Pula ook mag zijn, haar karakter als (gedeeltelijke) industriestad zal ook veel mensen afschrikken. Wat dit betreft is de havenstad Poreč gelegen aan de kustlijn van Istrië dan ook wellicht een interessantere keuze. Deze stad kent een Romeinse oorsprong en is zeer centraal gelegen. Dit maakt ze één van de meest geliefkoosde uitvalbasissen voor een bezoek aan Istrië. Ga je uiteindelijk hier een recreatiewoning kopen? Dan speel je daarmee dus perfect in op de behoeften van toeristen die graag de omgeving willen ontdekken.

Tijdens een bezoek aan Poreč ontdek je onder meer de Romeinse torens die vroeger de stad moesten beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Bovendien is er natuurlijk ook nog de prachtige Eufrasiusbasiliek die dateert uit de zesde eeuw. Deze heeft inmiddels een leuk plekje weten te veroveren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Poreč staat verder ook bekend omwille van haar uitstekende stranden, prima winkels en restaurants en de meest uiteenlopende uitgaansgelegenheden. Mik je met jouw vakantiehuis ook op gezinnen met kinderen? Dan is het goed om te weten dat het waterpark Aquacolors slechts op een afstand van 3 kilometer van Poreč is terug te vinden!

3.) De schilderachtige stad Rovinj

Ben jij iemand die vooral houdt van authenticiteit en sfeer? Dan ben je in Rovinj aan het juiste adres! Heel wat buitenlanders hebben er de voorbije jaren voor gekozen om hier een vakantiewoning of een vakantie-appartement te kopen. Ze weten ook goed waarom. Het oude centrum is prachtig gelegen op een schiereiland en huisvest bovendien ook enkele bijzondere bezienswaardigheden. Het gaat hierbij om:

  • De St. Eufemija kerk;
  • De poort van Balbi;
  • Het stadsmuseum;

Rovinj is in alle mogelijke opzichten een ongelofelijk charmante plaats om te vertoeven. Bovendien kan deze schilderachtige stad de voorbije jaren alleen maar op meer populariteit rekenen. Dit zorgt ervoor dat ook het kopen van een vakantiehuis in Rovinj meer dan de moeite waard kan zijn om te overwegen.