Elektra installeren in je huis

geplaatst op 10-10-2019
 Tweede woning 
alt

Gaat u aan de slag met het verbouwen van een eigen huis, recreatiewoning of kantoorruimte? Dan is het zaak om goed na te denken over de elektriciteit die nodig is in de verschillende ruimtes. Maak vooraf een duidelijk plan wanneer je zelf de elektra gaat installeren. Bepaal bijvoorbeeld waar je licht nodig hebt en waar de computer of de televisie komt te staan, waar de wasmachine en de keukenapparatuur zijn plek krijgt. Alle elektro materialen die u nodig heeft bij het installeren van de elektra in uw huis of kantoor, kunt u online vinden in een elektro webshop. Bij Elektrobode elektrotechniek bijvoorbeeld, vindt u de elektrotechnische materialen en het gereedschap dat u kan helpen bij elke elektra klus. Door zelf de elektra aan te leggen, bespaart u veel kosten en het hoeft niet moeilijk te zijn.

De benodigde materialen en gereedschap

Maak om te beginnen een lijst met elektra onderdelen - denk aan pluggen, kabels, elektrabuizen, spijkers en montagegips - die nodig zijn voor het installeren van de elektra. Naast dit elektro materiaal heeft u ook gereedschap nodig. Een boorhamer, een potlood, een duimstok of rolmaat, een beitel, een muurvrees en een schroevendraaier zijn geen overbodige luxe wanneer u bezig met de elektra in uw woning. U heeft vast het een en ander al liggen in de gereedschapskist of in de schuur, de rest kunt u halen bij de elektrowinkel, of bij een elektro groothandel online. Door te bestellen bij een elektro online shop hoeft u de deur niet uit en wordt alles eenvoudig thuisbezorgd.

Veilig en volgens plan

Zet een duidelijk plan uiteen. Bedenk wat er moet gebeuren en op welke volgorde. Pak de plattegrond van de ruimtes erbij en gebruik deze als uitgangspunt. Waarschijnlijk moeten er lichtpunten komen, wandcontactdozen, wordt de meterkast nagelopen en komen er aansluitpunten voor machines. Het is verstandig om na te gaan welke bestaande elektrapunten je kunt behouden. Geef alles duidelijk aan op de plattegrond, ga na wat je zelf kunt doen en waar je hulp bij nodig hebt van een deskundige of elektricien. Het is belangrijk om je te realiseren, dat bij het instelleren van elektra veiligheid een grote rol speelt. Laat uw elektra werk controleren door een elektricien en schakel bij twijfel de hulp van een expert in. De elektroshop online ‘Elektrobode’ biedt naast een ruim assortiment aan elektro materiaal, ook deskundig advies.