Fietsvakantie ? Blijf eens in Nederland !

geplaatst op 01-05-2015
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

Veel mensen doen het tijdens de vakantie huisje huren en er lekker op de fiets ertussenuit. De één kiest ervoor om er één of twee keer op de tweewieler eropuit te trekken, de wat fanatiekere fietser brengt meerdere dagen op het zadel door en je hebt ook nog een doelgroep waar het maken van een fietstocht het belangrijkste bestandsdeel van de vakantie is.
Veel van deze actieve toeristen kiezen met zorg het land uit welke men al fietsend wil ontdekken. Behoor je ook tot deze categorie en weet je nog niet waar je de volgende fietsvakantie wilt doorbrengen dan is het goed om ook ons eigen Nederland eens in overweging te nemen. De voordelen zijn talloos en er zijn diverse provincies die elk hun eigen specifieke kenmerken hebben.

Nederland, perfect voor een korte fietsvakantie

Ons eigen kikkerlandje heeft zo ongeveer de beste fietsfaciliteiten ter aarde. Dit kan ook eigenlijk niet anders gezien de grote populariteit van het bezitten van een eigen fiets. We krijgen het met de paplepel ingegoten.
Door het hoge percentage fietsers en de dichtbevolktheid van ons land is het eigenlijk wel logisch dat de infrastructuur voor tweewielers van een zeer hoog niveau is. Ongeacht in welke provincie u verblijft, het kan bijna niet anders of dichtbij uw vakantiehuis in Nederland is wel een interessante fietsroute te vinden. Deze staan dikwijls goed aangegeven door een deugdelijke bewegwijzering van een toeristische organisatie als de plaatselijke VVV of niet te vergeten door het nationaal overkoepelende ANWB. Door de vlakke landschappen en milde klimaat maakt het dat fietsen in Nederland voor een grote doelgroep bereikbaar is. Dagelijks een fietstocht maken van enkele tientallen kilometers is dan ook een activiteit die goed haalbaar is voor jong en oud.

Welke provincie uitkiezen om tijdens de vakantie per fiets te verkennen

Als één van de meest fietsvriendelijkste landen ter wereld is Nederland een prima land om de vakantie door te brengen. Maar voor welke provincie kun je het beste kiezen? Dat hangt erg af van uw eigen wensen en natuurlijk uw persoonlijke voorkeuren.
Wil je bijvoorbeeld graag dicht bij het water fietsen dan is de kustlijn van Zeeland perfect. Ook langs het merengebied van Friesland kun je prachtige fietstochten maken als je daar verblijft. Wil je toch gaan voor een bosrijk gebied om de fietsvakantie door te brengen dan is de provincie Drenthe een goede keus. Voor de glooiende landschappen moet je daarentegen juist weer in het zuiden van Limburg gaan. Zo heeft elke regio van Nederland zijn eigen unieke fietsidentiteit en er valt dan ook veel voor te zeggen wat de perfecte provincie voor uw fietsvakantie is.