Berlijn bezoeken tijdens je vakantie

geplaatst op 18-04-2019
 Zomervakantie 
alt

Berlijn is met 3,5 miljoen inwoners de tweede grootste stad van Europa. Veel mensen bezoeken de stad vanwege het bruisende nachtleven en festivals, maar de stad heeft ook een rijke historie wat nog niet heel lang geleden gebeurd is. Vrij recent hebben er historische evenementen plaatsgevonden in Berlijn.

Reizen naar Berlijn

De makkelijkste en snelste manier om naar Berlijn af te reizen is met het vliegtuig. Vanaf Amsterdam doe je hier een uur en een kwartier over. Natuurlijk kan je er ook een roadtrip van maken door met de auto te gaan. Zeker als je met meerdere vrienden of vriendinnen gaat kan dit erg leuk zijn. Met de auto doe je er zo’n zeven uur over. Het is ook mogelijk om met de trein te gaan en dan doe je er ook zo’n zeven uur over om Berlijn te bereiken. Je kunt in deze Duitse metropool prima een hotelkamer boeken of een recreatiewoning huren iets verder van het stadshart.

Bezienswaardigheden Berlijn

In de recente geschiedenis heeft Berlijn een grote invloed gehad, maar ook verder terug in de tijd heeft Berlijn een belangrijke rol vertolkt. Zo was het de hoofdstad van Pruissen en dus ook het Duitse Keizerrijk. Vooral na de Tweede Wereldoorlog zijn er verschillende bezienswaardigheden gekomen die een duister verhaal vertellen, een verhaal dat iedereen moet weten zodat dit nooit meer voor zal komen. Natuurlijk zijn er ook nog andere bezienswaardigheden in Berlijn te vinden die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Holocaustmonument

Het Holocaustmoment is een monument ter herdenking van de Jodenvervolging die tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Adolf Hitler gaf de schuld van de slechte economie in het land aan de joden en kreeg het hele volk achter hem, omdat deze in armoede leefde na de sancties van de Eerste Wereldoorlog. Het monument bestaat uit 2710 betonblokken van twintig centimeter tot 4,5 meter hoogte.

Fernsehturm

De Fernsehturm is een 368 meter hoge toren, welke door zijn ligging in de buurt van het Alexanderplatz de bijnaam Alextoren heeft gekregen. Vanuit deze toren worden er diverse radio- en tv-zenders uitgezonden. Op 203 meter hoogte is een uitzichtplatform en hier net boven bevindt zich het restaurant. Dit restaurant draait langzaam rond, dus terwijl jij aan het eten bent krijg je heel Berlijn te zien. In een half uur tijd draait het restaurant geheel rond.

Zoals gezegd biedt Berlijn een hoop bezienswaardigheden die veel van de rijke historie kunnen vertellen. Deze geschiedenis heeft ook veel met de Nederlandse geschiedenis te maken, wat het dus extra belangrijk maakt om hier vanaf te weten. Dus breng je de vakantie door in Duitsland en is Berlijn vanaf je vakantieadres goed te bereiken dan kun je eigenlijk niet anders dan een dag in te plannen voor een leuke mini citytrip naar deze diverse en kleurrijke stad.