Ga op reis en neem mee: 8 handige voorwerpen

geplaatst op 21-03-2019
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

Wanneer u een recreatiewoning heeft, is dit vaak al niet goedkoop! Reden genoeg om de reis naar uw tweede huis of vakantiewoning zo goedkoop mogelijk te maken. Dit doet u met handige voorwerpen, die u vrijwel overal voor kunt gebruiken. U kunt er tientallen euro’s aan besteden, maar vaak is het ook voor een tientje al mogelijk om goed voorbereid op pad te gaan. In dit artikel geven we een aantal handige voorwerpen, die u mee kunt nemen naar uw recreatiewoning.

wat mee te nemen naar uw vakantieadres?

Het inpakken van een reiskoffer is altijd al een hele opgaven. Wat moet er persé mee en wat kunnen we eventueel beter thuis laten?
Of u nu met het vliegtuig, de bus of eigen auto afreist naar uw recreatiewoning, vast gegeven blijft dat u wat betreft mee te nemen bagage gebonden bent aan bepaalde limieten. Hieronder enkel tips van handige benodigheden die maar weinig ruimte innemen maar desalnietemin erg handig kunnen zijn om bij u te hebben tijdens de vakantie.

#1: Ziplocks

Ziplocks, wie kent ze niet? Deze zakjes zijn hersluitbaar en in vrijwel iedere supermarkt te krijgen. Niet alleen handig om eten in te bewaren voor de vriezer, maar ook ideaal voor op reis. Denk bijvoorbeeld aan het bewaren van dingen die niet mogen lekken in uw tas of koffer, om spullen te beschermen, kleine onderdelen te bewaren, enzovoorts. 

#2: Duct tape

Ook duct tape is een product wat absoluut niet mag ontbreken tijdens de tocht naar uw recreatiewoning. Niet alleen handig voor onderweg, ook praktisch voor in de recreatiewoning zelf! Met duct tape valt vrijwel alles bij elkaar te houden, gaten te dichten, enzovoorts. Het is zelf mogelijk om met duct tape blaren te voorkomen tijdens een lange wandeltocht in de omgeving van uw recreatiewoning. Kortom, een onmisbaar product!

#3: Douchemutsen

Met douchemutsen is het niet alleen mogelijk om uw haar droog te houden onder de douche. Het biedt u tevens de optie, om vieze schoenen tijdelijk op te bergen. Ideaal, als u de vloer van een vakantiehuisje netjes en schoon wilt houden of bijvoorbeeld geen afdrukken in uw kast wilt. Douchemutsen zijn vaak erg goedkoop.

#4: Tiewraps

Net als met duct tape, zijn ook tiewraps onmisbaar in een recreatiewoning. Niet alleen voor het vervoer naar de recreatiewoning, maar ook in de recreatiewoning zijn de tiewraps onmisbaar. Handig als u bijvoorbeeld nog een lampje op moet hangen, iets moet repareren, enzovoorts.

#5: Vuilnis-/waszak

Een vuilniszak is praktisch om uw afval op te bergen, maar kan voor nog veel meer dingen gebruikt worden. Zo is een vuilniszak ook een ideale waszak, als u bijvoorbeeld een weekje in uw recreatiewoning zit. Wist u bijvoorbeeld dat een vuilniszak ook als een regenhoes kan dienen als u gaat wandelen? U knipt er drie gaten in en kunt met een gerust hart op pad. Ook is een vuilniszak handig om tassen af te dekken, als u door de regen moet wandelen.

#6: Spork

Een spork, tegenwoordig wordt het bij verschillende winkels gratis aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de Julia’s Pasta of de AH to Go! Met een spork wordt een mes met een vork gecombineerd, wat ook handig is als u een paar dagen in een recreatiewoning verblijft. U hoeft geen bestek mee, als u dat daar niet heeft en zit niet met de afwas. De spork is van plastic en kan na gebruik weggegooid worden.

#7: WC papier

Waar het in het Westen van Europa heel gebruikelijk is om wc papier te gebruiken tijdens een toiletbezoek, geldt dit niet in alle landen. Het is daarom aan te raden om wc papier mee te nemen naar uw recreatiewoning, om te voorkomen dat u hier tijden naar moet zoeken in het buitenland. Daarbij is wc papier natuurlijk ook handig voor het drogen van een natte tafel, als doekje, etc.

#8: Elastiekjes

Voortbordurend op de tiewraps zijn ook elastiekjes onmisbaar in een recreatiewoning. Dit is bijvoorbeeld ideaal als u even snel iets op moet kunnen hangen, dingen met elkaar wilt bundelen, enzovoorts. Ook is een elastiek in combinatie met een waterflesje een ideale houder voor uw mobiele telefoon, als navigatie voor uw rit naar de recreatiewoning.