Natuurpark Doñana een juweel in Zuid-Spanje

geplaatst op 19-02-2015
 Zomervakantie 
alt

Wie de vakantie doorbrengt in zuidelijk Spanje zal waarschijnlijk niet bovenaan zijn “to-do” lijstje een bezoek aan een Nationaal Park hebben staan. Op zich natuurlijk ook niet erg vreemd gezien het klimaat en de prachtige stranden die het zuiden van dit land te bieden heeft.
Maar als u een vakantiehuis aan de Costa de la Luz heeft gehuurd dan is een heroverweging van uw agenda zeker aan te raden. Plan een dagje van uw verblijf in voor een bezoek aan Nationaal Park Doñana. Dit natuurpark heeft een grote diversiteit aan flora en fauna en kan een leuke afwisseling zijn met andere activiteiten zoals zonnebaden aan het strand en het bezoek aan een stad als Sevilla.
Wat is er leuker dan een contrasterende vakantie door te brengen in Zuid-Spanje.

Honderden vierkante kilometers natuurschoon aan de Costa de la Luz

Diversiteit in natuurschoon, dit trekt doorgaans veel recreanten en als u Nationaal Park Doñana in het zuiden van Spanje wilt bezoeken zult u niet alleen zijn. Toch zult u bemerken dat hier maar relatief weinig toeristen te vinden zijn. Dit heeft als voordeel dat u in alle rust kunt genieten van dit fraaie natuurpark nabij de Costa de la Luz.
Het is één van de belangrijkste moergebieden van Europa en ook het stuifduincomplex is uniek. Wat ook onder deze noemer mag vallen is het zandstrand wat onderdeel uitmaakt van het natuurpark Doñana, als dit geen ecotoerisme optima forma is! Vanuit Matalascanas kunt u te voet een wandeling maken direct langs de kustlijn van de Atlantische Oceaan. Wat verder het binnenland van het park in treft u fraaie zoetwaterlagunes. De diverse soorten bomen die kriskras door dit fraaie Nationale Natuurpark aan de Costa de la Luz geven de unieke samenstelling van dit wonder der natuur treffend weer.

Alleen of onder begeleiding Nationaal Park Doñana bezoeken?

Als u in Zuid-Spanje verblijft voor een vakantie en u dit fraai natuurpark wilt bezoeken dan kan dat op verschillende wijzen. Wilt u alleen het park vanaf de kustlijn van de Costa de la Luz verkennen dan kan dit op zich op eigen gelegenheid. Dus hebt u maar enkele uurtjes tot uw beschikking dat is dit een aardige optie.
Maar wilt u Nationaal Park Doñana recht doen dan is het maken van een excursie onder begeleiding van een gids verstandig. Het voordeel is dat u dan ook het centrum van het park aandoet en zo een goed indruk krijgt van het aanwezige natuurschoon. Bij de toeristenbureaus aan de Costa de la Luz kunt u een excursie per bus en onder begeleiding van een parkwachter boeken. Er zijn goede paden om al wandelend het park te verkennen. Ook voor minder valide bezoekers zijn er wat dat betreft prima voorzieningen. Dus bezoek dit Spaanse Nationale Park in het zuiden van het Iberische Schiereiland en verbaas u over de uiteenlopende flora en fauna.