Geef je tweede huis een upgrade

geplaatst op 22-09-2022
 Tweede woning 
Veel mensen hebben een tweede huis. Dit is eigenlijk een thuis van huis, omdat het fungeert als een tweede onderkomen op een andere plek. Maar in veel gevallen is dit tweede huis niet zoals je eerste huis! Je tweede huis is vaak wat achter vallig, omdat je er niet zo vaak bent als je eerste huis en heeft daardoor broodnodig een upgrade nodig. Als dat ook zo is voor jouw tweede huis is het tijd om aan het werk te gaan. Er zijn verschillende manieren om jouw tweede huis up te graden tot een paradijs! Lees hier over een aantal van deze manieren.
alt

Zorg voor meer luxe met een haard

Een goede manier om een upgrade te geven aan je tweede huis is door meer luxe toe te voegen. Dit kan je doen door een open haard te laten bouwen. Er zijn verschillende open haarden om uit te kiezen, zoals een elektrische haard inbouw die milieuvriendelijk is door geen hout te gebruiken. Maar de meest traditionele open haard is eentje die op hout brandt. Dit soort openhaarden komen nu ook in stijlvolle uitvoeringen zoals een pellethaard die boven de vloer zweeft als het ware. Ideaal als je voor een modern interieur gaat in je tweede huis!

Verbouw of doe een renovatie van een ruimte

Het renoveren van een ruimte is ook een goede manier om een upgrade te geven aan een tweede huis. Het voordeel van een verbouwing of renovatie is dat je niet alleen een upgrade geeft aan het woongemak, maar het zorgt er ook voor dat de waarde van het huis stijgt! Dit is dus een goede investering voor de toekomst. Let wel op dat je een vuistregel hanteert als je een verbouwing of renovatie plant. Dit betekent dat het budget van je verbouwing of renovering maar tien procent van de waarde van je huis mag bedragen. Wil je dus je keuken verbouwen en is je huis 200.000 euro waard? Dan is het handig om 20.000 euro te investeren in je keuken verbouwing. Hetzelfde geldt voor de badkamer! Waarom deze vuistregel bestaat? Dit komt doordat je met een groot budget geen toegevoegde waarde aan je huis geeft, doordat de waarde van je huis niet meer stijgt door meer te spenderen.

De muren of vloeren upgraden

Eens in de zoveel jaar is het ook weer eens tijd voor een nieuwe vloer. Zeker als je een laminaat of vinyl vloer hebt. Het is de bedoeling dat je om de twintig jaar je vloer renoveert door een nieuwe vloer aan te leggen. Dit verhoogt de waarde van je huis ook en zorgt voor meer woongemak. Tevens kan dit ook met de muren door ze te laten stucen. Zo is de look van je huis gelijk wat frisser en heeft het de upgrade gekregen die het nodig had.