Geef je woonkamer een nieuwe look met kussens

geplaatst op 23-07-2022
 Tweede woning 
Wil jij je woonkamer van je huis of recreatiewoning al enige tijd een nieuwe look geven? Aarzel dan niet om dat te doen. Je kunt elke ruimte snel omtoveren. Je hoeft er geen nieuwe meubels voor aan te schaffen. Je kunt dit namelijk al voor elkaar krijgen door nieuwe accessoires neer te zetten. Je kunt ze bijvoorbeeld van iemand anders overnemen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf kopen. Door ze zelf aan te schaffen heb je net wat meer vrijheid, omdat je de kleuren en vormen zelf kunt bepalen. Wil je weten hoe je je woonkamer snel en eenvoudig kunt veranderen? Lees dan snel verder!
alt

Vervang je kussenhoesjes

Een handige manier om je woonkamer snel te transformeren is door de kussens te vervangen. Als je ervoor kiest om de kussenhoesjes te vervangen, dan hoef je natuurlijk niet geheel nieuwe kussens aan te schaffen. Hiermee kun je jezelf heel wat kosten besparen. Voordat je op zoektocht gaat, is het raadzaam om eerst wat inspiratie op te doen. Dit kun je tegenwoordig makkelijk doen door het internet te raadplegen. Een goede app hiervoor is pinterest. Als je niet tot inspiratie kunt komen, is het altijd goed om zoveel mogelijk voor neutrale- en basis tinten te kiezen. Hiermee kun je nooit misgaan, omdat het overal bij past. Denk maar aan crème, grijs, bruin, maar ook zwart en wit. Het maakt dan ook niet uit wat voor kleur banken je al in huis hebt staan. Je kunt kiezen voor hoesjes zonder print. Echter zijn hoesjes met print leuker om de ruimte op te fleuren. Hoesjes met pompons zijn heel ook heel schattig om het interieur van je tweede huis op te fleuren. 

Vervang je binnenkussens

Zijn jouw kussens toe aan vervanging, dan is het tijd om voor alle kussens een nieuwe binnenkussen aan te schaffen. Ze dragen eraan bij dat je kussens er mooi uit zien. Daarom is het belangrijk om ze bij te houden en ervoor te zorgen dat je ze tijdig wisselt. Een andere manier om ze goed eruit te laten zien is door de kussens regelmatig op te schudden. Daarnaast kun je ze ook laten luchten zodat je kussens lekker fris blijven. Je kunt de kussens in verschillende formaten krijgen. De 40x40 formaat zijn de standaard kussens die je op de bank kunt zetten. Het is dan leuk om ze met de 30x50 formaat te combineren zodat je een speels effect kunt creëren. 

Kortom, kun je je kussenhoesjes vervangen om je woonkamer een andere look te geven. Het is handig om voor neutrale- en basis tinten te kiezen, omdat ze overal bij passen. Als je binnenkussens toe zijn aan vervanging, dan is het raadzaam dit te doen. Zo kun je ervoor zorgen dat je kussens er mooi uitzien op de bank.