Recreatiewoning in bezit? Denk aan toekomst!

geplaatst op 05-08-2019
 Tweede woning 
alt

Woningen en recreatiehuisjes moet voortdurend onderhouden worden

Als je een recreatiewoning hebt, geldt op meerdere gebieden hetzelfde als bij het bezit van een reguliere woning: het huis moet meegroeien met jezelf. Zo heeft het interieur geregeld een opfrisser nodig, wordt er meubilair vervangen en is er zo nu en dan een likje verf nodig. Steeds meer mensen kiezen ervoor om, als ze ouder worden, de woning ook preventief op hun leeftijd aan te passen door een traplift kopen en te laten installeren. Ook als je een recreatiewoning hebt met meerdere verdiepingen is een traplift kopen een verstandig idee. Welke voordelen heeft een traplift in jouw recreatiewoning laten plaatsen?

Blijven wonen in een vertrouwde omgeving

Bijna alle ouderen willen graag thuis blijven wonen. En ook naar hetzelfde recreatiehuisje op vakantie blijven gaan. Logisch, want je bent in jouw huis en vakantiewoning op een vertrouwde plek. Een plek met familie, vrienden en bekenden om je heen die je al jarenlang kent. En dat is natuurlijk iets dat je liever niet opgeeft. Een traplift kopen voor in het vakantiehuisje, kan gewoon lekker op vakantie blijven gaan naar dezelfde plek. Via de traplift kun je gewoon naar de andere verdieping. Juist als traplopen moeilijk is geworden.

Bespaar jezelf veel kosten en moeite

Naast het feit dat je in je eigen sociale omgeving kunt blijven wonen en recreëren, heeft een vakantiewoning met traplift als voordeel dat je na een eenmalige investering veel geld en tijd uitspaart. De inrichting van het vakantiehuisje hoeft niet veranderd te worden en je hoeft niet te verhuizen naar een andere woning in de vakantiemaanden. Je kunt ook gewoon op vakantie blijven gaan in je eigen huisje, zonder dat je een dure alternatieve vakantiewoning hoeft te boeken.

Oplossingen op maat

Een aantrekkelijk voordeel van een traplift installeren in een vakantiewoning, is dat er altijd een oplossing op maat is. Voor elk soort vakantiehuis is wel een goede traplift beschikbaar. De keuze op dit gebied is groot. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een nieuwe traplift installeren. Maar ook de aankoop van een tweedehands lift is mogelijk - én bespaart je flink wat geld -, of je kunt een traplift huren voor een bepaalde periode. Let er wel op dat huren alleen zinvol is als je maximaal twee jaar een traplift nodig hebt. Dus bijvoorbeeld bij een revalidatie. De aankoop van een lift kan op termijn financieel dus al snel uit!