Geen vliegen meer in huis? Schaf een hor aan!

geplaatst op 21-09-2021
 Tweede woning 
Niets zo vervelend als muggen en andere vliegende insecten, helemaal wanneer je ze binnen hebt. De oplossing? Een hor! Met een hor kun je gerust je ramen en deuren wagenwijd openzetten, zonder last te hebben van vliegen in huis. Dit en nog meer voordelen van horren lees je in dit artikel.
alt

Horren voor ramen en deuren

Met een hor voor je raam of deur van je tweede huis houd je muggen en andere vliegen buiten. Er zijn veel verschillende soorten horren te krijgen, zoals horgordijnen, plissé horren, rolhorren en voorzethorren. Ook heb je raamhorren en deurhorren. Omdat iedere deur en ieder raam weer anders is, kun je een hor op maat laten maken. Handig, want zo past een hor altijd. Horren zijn tegenwoordig een stuk gebruiksvriendelijker dan vroeger. Zo slaan horren bijvoorbeeld niet meer onverwachts dicht. Ook zijn ze bijna onzichtbaar en kunnen ze mooi worden weggewerkt wanneer ze niet worden gebruikt.

 

De voordelen van een hor

Een hor is ideaal om muggen en (brom)vliegen buiten te houden. Niet alleen overdag, maar ook in de avond: het moment dat muggen het meest actief zijn. En laat dat nou vaak ook net het moment zijn dat je het liefst alle ramen en deuren wagenwijd openzet om wat frisse lucht binnen te laten na een warme dag. Horren zijn dan de oplossing, zo kun je namelijk wanneer je maar wilt ramen en deuren openzetten. Extra handig ook voor in de slaapkamer, omdat een beetje frisse lucht essentieel is voor een goede nachtrust. En wist je dat horren ook erg handig zijn wanneer je last hebt van hooikoorts? Een hor zeeft als het ware de lucht, waardoor de meeste pollen buiten worden gehouden. Zo kun je te allen tijde ramen en deuren openzetten, zonder bang te hoeven zijn voor hooikoortsklachten. Horren zijn dus best wel ideaal om in je vakantiehuisje toe te passen!