Geld lenen voor een recreatiewoning

geplaatst op 25-10-2019
 Tweede woning 
alt

Het kopen van een recreatiewoning staat waarschijnlijk hoog op je wensenlijst. Echter lijkt dit voor velen niet haalbaar gezien het in veel gevallen om een aanzienlijk bedrag gaat. Toch zijn er mogelijkheden waardoor het kopen van een recreatiewoning voor velen plotseling wél tot de mogelijkheden behoort. Een persoonlijke lening biedt namelijk de oplossing.

Over de persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening leen je tot wel 50.000 euro voor persoonlijk gebruik. Veel gebruikte doelen voor deze lening zijn onder andere de aankoop van een motor of camper. Echter is dit ook te gebruiken voor de aankoop van een recreatiewoning. Wanneer je een persoonlijke lening af wilt sluiten zie je direct wat je maandelijkse lasten zijn. De looptijd van de persoonlijke lening bedraagt in de meeste gevallen 120 maanden, wat natuurlijk gelijk is aan 10 jaar. Door deze relatief lange looptijd is het maandelijks te betalen bedrag voor velen acceptabel. Na akkoord kan het aangevraagde bedrag al binnen 2 werkdagen op je rekening staan. Met andere woorden: binnen enkele weken zou je dus al van je nieuwe recreatiewoning kunnen genieten!

Volledig of gedeeltelijk financieren

De keuze is aan jou of je je nieuwe recreatiewoning volledig of slechts gedeeltelijk wenst te financieren. Wanneer je zelf al een bedrag opzij hebt gezet kun je de persoonlijke lening ook gebruiken als aanvullende financiering naast je gespaarde geld.

De kosten in praktijk

Met name de recreatiewoningen die niet over eigen grond beschikken zijn aantrekkelijk geprijsd in Nederland. Zo vind je al een leuke recreatiewoning voor 30.000 euro. Op moment van schrijven betaal je voor een persoonlijke lening met een hoogte van 30.000 euro zo´n 370 euro per maand, gedurende 10 jaar.
Voor jezelf een tweede huisje kopen behoort dus wellicht tot de mogelijkheden, check voor jezelf wat er al dan niet mogelijk is.

Bekijk de mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan op Finstart.nl en kom alles te weten over het lenen van geld. Op Finstart.nl vergelijk je eenvoudig en snel de verschillende vormen van leningen en vind je de lening die aansluit op jouw wensen.