Gids - ervaar München als een local

geplaatst op 21-03-2019
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

München staat op toeristisch vlak als Duitse stad dan wel enigszins in de schaduw van het imposante Berlijn en het uitnodigende Hamburg, dat neemt niet weg dat ook deze stad voor haar bezoekers heel wat moois in petto heeft. München is bovendien een stad die je als bezoeker op twee verschillende manieren kan beleven. Ga je net als het merendeel van de gasten de toeristische tour op of wil je deze stad graag ervaren zoals ook de locals dat doen? In het laatste geval hebben wij in deze gids alvast een aantal uitstekende tips voor jou verzameld die ongetwijfeld tijdens je vakantie zeer goed van pas zullen komen!
Huur je een vakantiehuis in Beieren dan moet je deze heerlijke stad in het zuiden van Duitsland aandoen.

Waar verblijven tijdens je vakantie in München?

Allereerst zal je, je natuurlijk afvragen waar je kan verblijven in München. Wanneer je de stad echt optimaal wil kunnen ervaren als de locals zal je er wellicht niet voor kiezen om zomaar één van de vele verschillende hotels te boeken die hier zijn terug te vinden. Een interessant alternatief is dan bijvoorbeeld om aan 'couchsurfing' te doen. In deze situatie verblijf je bij één van de inwoners van München zelf. Dit zorgt er niet alleen voor dat je volledig wordt ondergedompeld in de plaatselijke gebruiken, daarnaast heb je met een beetje geluk meteen ook een fijne gids die je maar wat graag kennis zal laten maken met zijn of haar stad. Wanneer couchsurfing ook jou wel interessant lijkt voor wat je bezoek aan München betreft dien je wel met een aantal zaken rekening te houden. Zo kan je vaak slechts rekenen op een beperkte hoeveelheid aan privacy en moet je, je uiteraard open kunnen stellen voor andere mensen. Daarnaast is het eveneens aan te raden om duidelijke afspraken te maken waardoor je ter plaatse niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Hou er tot slot rekening mee dat het aantal beschikbare plaatsen voor wat couchsurfing betreft, in het bijzonder tijdens het zogenaamde 'Oktoberfest' in München vrij beperkt is.

De traditionele keuken ontdekken in München

München staat er om bekend over een ruime keuze te beschikken op vlak van buitenlandse restaurants. Wil jij graag München ontdekken als een local? Dan staat er eigenlijk vooral één ding op het menu en dat is vlees! De inwoners van Beieren staan er dan ook om bekend echte vleeseters te zijn. De traditionele keuken die je hier in München kan proeven bestaat uit zware en vettige, maar wel ook erg lekkere gerechten. Bijzonder populair zijn bijvoorbeeld de schnitzels die hier werkelijk in alle mogelijke vormen en maten zijn terug te vinden. Een ander bekend gerecht welke je hier absoluut eens moet ontdekken zijn de 'Schweinsbraten'. Het betreft hier gebraden varkensvlees met zuurkool. Ondanks het feit dat het hoofdgerecht welke op de eettafel komt in München doorgaans op zich reeds behoorlijk zwaar is wordt er in het merendeel van de gevallen voor gekozen om nog een hartige soep, een zogenaamde 'Fritattensuppe' te nuttigen vooraleer aan het hoofdgerecht te beginnen. Het betreft hier een soort van bouillon waarin reepjes pannenkoek zijn terug te vinden. Groenten zijn in deze regio net wat minder populair, maar in principe heb je in elk restaurant wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld een salade apart te bestellen. Kool en zuurkool zijn de favoriete groenten van de inwoners van München die bijgevolg op werkelijk elke kaart wel zijn terug te vinden. Wil je graag tijdens je verblijf kennismaken met nog een extra typisch lokaal gerecht? In dat geval is het uitproberen van de 'Weiβwurst', een witte worst eveneens een interessante optie.

Winkelen in München als een local

De meeste mensen die er voor kiezen om een stedentrip of een vakantie naar München te ondernemen voorzien tegens de nodige tijd om te gaan winkelen. Voor de doorsnee toerist geldt vooral dat deze gaat winkelen in de duurdere, maar bekendste winkelstraten van de stad. Denk hierbij aan de Theatinerstraβe, de Residenzstraβe en de Maximilianstraβe. Voor meer betaalbare winkels is de Kaufinger Straβe op haar beurt dan weer het bekendst. Ondanks het feit dat deze straten je inderdaad heel wat mooie en leuke winkels te bieden hebben waar je, je euro's vrolijk kan laten rollen is het zo dat de echte inwoners van München hier slechts sporadisch hun inkopen gaan doen. Waar doen zij dat dan wel? Verspreid in de stad München zijn enkele sterk ondergewaardeerde regio's terug te vinden waar de vaste inwoners van de stad hun heil gaan zoeken. Een absolute aanrader is wat dat betreft bijvoorbeeld de oude kunstenaarswijk 'Schwabing'. Deze wijk geniet een aardige bekendheid bij de Duitsers, maar bleef op toeristisch vlak eigenlijk altijd sterk onder de radar. Ben je geïnteresseerd in modern design, antiek en / of curiosa? In dat geval kan het de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen aan de wijk Haidhausen. Vroeger was dit een arbeiderswijk, maar tegenwoordig nodigt ze absoluut uit om doorheen te kuieren. Tot slot is ook een bezoekje brengen aan het pittoresk levensmiddelenmarktje 'Elisabethmarkt' een aanrader.