Met slecht weer op vakantie in Nederland

geplaatst op 19-08-2014
 Zomervakantie 
alt

Veel Nederlanders kiezen in de zomermaanden bewust voor het doorbrengen van de vakantie in het buitenland. Als je mensen naar de reden vraag hoor je dikwijls dat de voornaamste reden is dat het weer in zuidelijk gelegen landen beter is en dat ze zonzekerheid willen hebben.
Toch is het ook zo dat het in landen als Italië, Kroatië, Frankrijk en Spanje ook wel eens minder kans zijn, om van landen als Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië nog maar te zwijgen. Waarom niet een recreatiewoning huren dichter bij huis?
Bij tal van net benoemde landen is het zo dat deze echt op mooi weer zijn ingericht en als het weerbeeld tegenzit is het dan ook zo dat er veelal geen faciliteiten zijn om op een leuke manier de vakantie door te brengen. Mensen die kinderen hebben zullen zich waarschijnlijk een regenachtige dag in een “warm land” nog goed kunnen herinneren.
Als je in Nederland de vakantie doorbrengt dan is een dagje minder weer niet direct een ramp. Ons land is prima ingericht om de vakantie ook tussen de plensbuien te laten slagen. Dit komt door de talloze indoorvoorzieningen die zich richten op vakantieganger en toeristen. Ook voor kinderen zijn er talloze leuke uitstapjes te bedenken. Vele vakantieparken in Nederland spelen hier dan ook prima op in. Denk dan aan een indoor speelhal en een (subtropisch) zwembad.

Een vakantie in een regenachtig Nederland kan toch een succes worden

Veel mensen laten de vakantie bederven als het weer niet lijkt mee te gaan werken. Alleen als een negatieve weersvoorspelling of tegenvallende temperaturen maakt het dat hier het humeur nogal eens onder te lijden kan hebben. En hoewel natuurlijk iedereen een heerlijk zonnetje prefereert boven een regenbui tijdens de vakantie is het wel zo dat er in Nederland talloze activiteiten te doen zijn.
In het hele land zijn er fraai musea te vinden die u nog een stukje educatie mee kunnen geven of op zijn minst leerzaam of interessant zijn. Vanuit uw vakantiehuis in Nederland kunt u eens kijken wat er in de buurt allemaal te zien en doen is onder een dak! Dit is waarschijnlijk meer dan u denkt. Voor een gezinsvakantie is het sowieso aan te raden dat u voor uw vertrek een korte lijst maakt van leuke dingen die te doen zijn in eigen land tijdens slecht weer.

De vakantieparken in Nederland spelen in op regenachtig weer

In Nederland zijn talloze recreatieparken te vinden die zelf talloze activiteiten bieden binnen de parkgrenzen. Ga een morgen lekker indoor zwemmen en geniet van een heerlijk lunch in het restaurant op het park. Of wellicht heeft uw vakantiehuis wel wellnessfaciliteiten, zo wordt het ook bij slecht weer een ontspannen vakantie in ons eigen kikkerlandje.
Als u een vakantiewoning in Nederland wilt huren kunt u hier natuurlijk van te voren rekening mee houden. In praktisch elke regio van het land zijn er wel bungalowparken te vinden waar een regenachtige dag uw gemoedstoestand niet kan aantasten.
Dus laat de weersgoden niet (letterlijk en figuurlijk) een schaduw op uw vakantie werpen.  De beste plek om met slecht weer de vakantie door te brengen is vermoedelijk ons eigen Nederland!