Gids voor de beste backpack op vakantie

geplaatst op 24-01-2020
 Wandelen 
alt

Op het ogenblik dat je er aan denkt om voor je vakantie of wereldreis een backpack te kopen zijn er heel wat zaken waar je rekening mee zal willen houden. Er bestaat namelijk niet zomaar iets als de beste backpack voor iedereen. Voor welke backpack je uiteindelijk zal kiezen is namelijk afhankelijk van onder meer je verwachtingen, je postuur en uiteraard ook het budget dat je voor handen hebt. Om er zeker van te zijn dat jij de voor jouw meest geschikte backpack aankoopt hebben we alvast een complete gids boordevol met interessant koopadvies voor jou opgesteld.

Kies voor een echt kwalitatieve backpack

De ervaring leert dat backpackers geen backpack kopen voor één enkele reis, maar wel voor meerdere. Een kwalitatieve backpack kopen kan dan ook worden aanzien als een investering voor de lange termijn. Omwille van deze reden wordt het aangeraden om niet zomaar voor de eerste, de beste keuze te gaan. Koop geen backpack die te goedkoop is en daardoor misschien al na een paar dagen sporen van slijtage gaat vertonen. Bovendien is het een algemeen bekend fenomeen dat de ritsen van deze backpacks het vaak niet kunnen houden of het materiaal gewoon gaat scheuren. Wil je met een gerust hart kunnen backpacken en wil je er zeker van zijn dat je niet op korte termijn terug moet investeren? Dan is er voor kiezen om een echt kwalitatieve, maar dus wel iets duurdere backpack te kopen altijd de moeite meer dan waard.

Het gewicht van je backpack

Een tweede cruciaal punt waar veel nieuwe backpackers compleet mee de mist in gaan is terug te vinden in het gewicht waar de backpack over beschikt. Vaak wordt hier niet bij stilgestaan en wordt er uitsluitend gekeken naar de kwaliteit van de gebruikte materialen. Uiteraard is dit belangrijk, maar hou er wel rekening mee dat je, je backpack tijdens je vakantie over lange afstanden mee moet zeulen. Het algemene advies is dan ook om er voor te zorgen dat het gewicht van je backpack niet meer dan 20 tot 25 procent van je eigen lichaamsgewicht bedraagt. Alles wat zwaarder is valt namelijk niet zo eenvoudig te tillen. Daarnaast moet er rekening mee worden gehouden dat het standaard toegelaten gewicht van ruimbagage bij de meeste airlines is beperkt tot (maximaal) 23 kilogram. Hoe zwaarder je backpack leeg is, des te minder je dus mee kan nemen zonder met extra kosten te worden geconfronteerd. Het zogenaamde rugzaktoerisme is nog steeds groeiende en dat maakt het dat er volop ontwikkeling gaande is in het segment van de backpacks.

Het draagcomfort en de pasvorm

Vooraleer over te gaan tot het kopen van een backpack is het altijd de moeite waard om er eerst even mee rond te lopen. Dit kan perfect in de winkel waar je ze wenst te bestellen. Door het dragen van de backpack wordt het meteen duidelijk of ze je voorziet van een goed draagcomfort en of ze een goede pasvorm heeft. Bovendien is het in deze situatie ook meteen aan te raden om na te gaan of de banden waarmee de backpack is uitgerust voor jou voldoende verstelbaar zijn. Een ander aandachtspunt heeft betrekking tot de steun die je backpack kan vinden op je heupen. Dit is een belangrijk aandachtspunt, want op deze manier kunnen je schouders tijdens lange trektochten aanzienlijk worden ontlast.

De capaciteit van je backpack

Het spreekt voor zich dat een backpack tegenwoordig in tal van verschillende uitvoeringen op de markt is terug te vinden. Tussen de verschillende modellen kan de capaciteit dan ook aanzienlijke verschillen vertonen. De capaciteit die je nodig hebt is altijd afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt. Neem je bijvoorbeeld niet veel spullen mee omdat je op vakantie gaat naar een warm gebied? In dat geval kan een backpack met een capaciteit van tussen de 40 en 60 liter voldoende zijn. Ben je echter van plan om een aantal maanden rond te reizen? In dat geval is een backpack van tussen de 60 en 80 liter aan te raden. Deze backpacks bieden voldoende ruimte, maar zijn toch niet te groot waardoor ze comfortabel om dragen blijven. De grootste backpacks beschikken over een capaciteit die is gelegen tussen de 80 en 100 liter. Dergelijke backpacks zijn geschikt om mee te nemen op langere expedities of bijvoorbeeld tijdens meerdaagse kampeertochten. Bovendien kan een backpack met een dergelijke, grote capaciteit ook interessant zijn voor backpackers die er tijdens de wintermaanden op uittrekken. Zij hebben namelijk vaak extra dikke kleding mee die verrassend veel plaats in beslag kan nemen. Goed nadenken over de capaciteit waar je backpack over dient te beschikken is in ieder geval van cruciaal belang om teleurstellingen te voorkomen.

Welk budget voorzien voor je backpack?

De ene backpack is natuurlijk de andere niet. Dit geldt ook voor de kostprijs die er aan verbonden is. Gemiddeld kan je rekening houden met een aankoopprijs van tussen de 100 en 250 euro. Wil je een echt kwalitatieve backpack kopen, maar heb je slechts een beperkt budget voor handen? Kies er dan bij voorkeur voor om deze net na afloop van het seizoen te bestellen. Dan worden er door heel wat winkels vaak aantrekkelijke kortingen aangeboden. Op deze manier kan je heel wat geld besparen op het kopen van je backpack, maar dan wel zonder in te moeten boeten op vlak van kwaliteit.

Reisartikelen.nl

0 reacties

Reactie plaatsen