Groene energie zorgt voor een hogere woningwaarde

geplaatst op 08-06-2021
 Tweede woning 
Nu de zon zo heerlijk weer schijnt, krijgen we allemaal weer energie je van de zon krijgt. Maar wist je ook dat de zon ons per minuut meer energie geeft dan we in de hele wereld kunnen gebruiken?
alt

Groen en duurzaam voor je huis of tweede woning zijn steeds belangrijker. We beseffen gelukkig steeds meer dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. En dat doen we door goed om te gaan met onze natuur. Door duurzame producten en duurzame energie bijvoorbeeld. Maar wist je dat dat groen nog heel veel meer voordelen heeft.

Wat is groene energie nu echt?
In het algemeen is groene energie, energie die wordt opgewekt met duurzame bronnen. Hierbij zijn de belangrijkste bronnen in Nederland de windmolens en zonnepanelen. Twee bronnen die elkaar perfect aanvullen. Is er in de lente en zomer meer zon en vaak minder wind, is dat in de herfst en winter vaak  precies andersom.

Groene energie, ook wel groene stroom genoemd, heeft veel voordelen. Eén daarvan is dat het nooit opraakt. Dat noemen we hernieuwbaar. Dit wil zeggen dat we er vanuit kunnen gaan dat de zon er altijd zal zijn en ook de wind raakt niet op maar komt altijd weer terug. Hernieuwbaar betekent ook dat het ons energieonafhankelijk maakt. Nu en in de toekomst.

Hogere woningwaarde door zonnepanelen
Zonne-energie is, in tegenstelling tot windenergie, ook voor particulieren en bedrijven bereikbaar. Daarbij geeft de zon heel veel energie af waardoor het een ideale bron is om energie uit op te wekken. Haal je groene energie in huis, dan heb je dus niet alleen een relaxte recreatiewoning maar ook een echt groene woning. En dat geeft weer voordelen als je je recreatiewoning wil verhuren of later verkopen.

Wat zijn de voordelen voor jou?
Overstappen op groene energie geeft je veel voordelen. Ten eerste krijg je lagere energiekosten. Plaats je zonnepanelen op je (recreatie)woning, dan ga je na de installatie direct besparen waardoor je maandelijkse energielasten omlaag gaan. Maar het biedt meer voordelen zoals dat je aan mogelijke huurder kunt aangeven dat je recreatiewoning duurzaam is. Voor veel huurders is dat een pré want zonne-energie is beter voor het milieu omdat zonnepanelen geen gevaarlijke stoffen uitstoten tijdens het opwekken van de energie.

Daarnaast krijgt je (tweede) woning met zonnepanelen ook nog eens een hogere waarde. Het is aantoonbaar dat een woning mét zonnepanelen sneller verkocht wordt en dus ook nog meer waard is?

Duurzaam
Naast zon, is wind er natuurlijk ook al heel lang. Gelukkig maken we ook hier, dankzij de windmolens, steeds meer gebruik van. Ook wind is duurzaam en er komt tijdens het opwekken geen CO2 vrij. Daarnaast zijn er in Nederland heel veel locaties die geschikt zijn voor het plaatsen van windmolens.

Niet genoeg capaciteit?
Heb je zelf geen mogelijkheid tot het plaatsen van zonnepanelen of wek je niet (altijd) voldoende stroom op? Dan kun je bij pure-energie stroom afnemen die 100% duurzaam is waardoor je alsnog er voor zorgt dat Nederland duurzamer wordt.