Haal het beste uit je recreatiewoning: 8 tips voor een geweldige inrichting

geplaatst op 18-11-2023
 Tweede woning 
Een recreatiewoning is jouw toevluchtsoord, jouw eigen plek om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van rustige momenten. Of het nu een chalet aan het meer, een gezellig strandhuisje of een knusse blokhut in het bos is, het inrichten ervan is en kan een uitdaging zijn. Of je de woning nu verhuurt of lekker voor jezelf houdt, zorg ervoor dat het écht voelt als jouw 2e thuis.
alt

1. Begin met een leeg canvas

Voordat je begint, creëer een leeg canvas. Verwijder onnodige rommel en start met een schone lei. Het is het beste moment om te bedenken hoe je de ruimte wilt benutten. Doe inspiratie op in interieurbladen, Pinterest en Funda en kijk welke stijl jou het allermeeste aanspreekt en waar je de meubels kan kopen. Oriënteer online voor winkels in de buurt of woonboulevards die de moeite waard zijn om een stukje voor te rijden.

2. Creëer een relaxte sfeer

Een recreatiewoning moet ontspanning ademen. Je bent op vakantie dus niets moet, alles mag. Ook jouw interieur moet op deze vibe afgestemd worden. Dit betekent comfortabele meubels, zachte kussens, en zachte plaids. Natuurlijke elementen zoals houten accenten en planten kunnen de ruimte een rustieke charme geven.

3. Optimaliseer de ruimte

Maak slim gebruik van de beschikbare ruimte. Kies multifunctionele meubelstukken zoals slaapbanken of uitschuifbare tafels en poefjes voor meer flexibiliteit. Heb je meerdere gasten? Dan heb je binnen no-time extra zitplekken gecreëerd. Bijzettafels zijn ideaal om extra hapjes en drankjes op te zetten of om die leuke tafellamp op neer te zetten.

4. Breng buiten naar binnen

Haal het buitenleven naar binnen door natuurlijke kleuren te gebruiken en decoraties te kiezen die passen bij de omgeving. Denk aan fijne sierkussens, planten en woonaccessoires van hout of rotan bijvoorbeeld.

5. Voeg een persoonlijk tintje toe

Laat je persoonlijkheid schijnen in de decoratie. Hang foto's op van fijne momenten, voeg kleurrijke kussens toe met patronen die je aanspreken, en versier met souvenirs van je reizen en kies mooie wanddecoratie.

6. Maak het gastvrij

Als je van plan bent gasten te ontvangen, zorg dan voor voldoende slaapplaatsen en comfort. Kies voor slaapbanken of stapelbedden om meer ruimte te creëren voor iedereen. Kies een fijne hoekbank of zithoek met heerlijke fauteuils om die huiselijke sfeer toe te voegen.

7. Denk praktisch

Vergeet niet praktisch te zijn. Kies voor gemakkelijk te reinigen materialen en investeer in opbergruimte zoals kasten en manden om rommel te verminderen en de ruimte georganiseerd te houden.

8. Buitenruimte benutten

Vergeet de buitenruimte niet! Richt een gezellige hoek in met comfortabele stoelen, een hangmat of een buitenhaard om te genieten van de natuurlijke omgeving.

Hulp bij het inrichten

Een recreatiewoning inrichten is dé kans om jouw 2e thuis echt sfeervol te maken, waar je kunt ontspannen en genieten van quality time met familie en vrienden. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je tweede thuis een echt paradijs!

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van jouw vakantiewoning? Schakel dan de hulp in van een professionele partij. Bij Whoon Oisterwijk kun je bijvoorbeeld een 3D interieuradvies laten maken door het team van Studio Whoon. Zij hebben ervaring met het inrichten van jouw vakantiewoning en helpen jou hier ontzettend graag mee!