Het Griekse theater in Epidavros is uniek

geplaatst op 18-06-2015
 Zomervakantie 
alt

Wel eens de vakantie doorgebracht op het eiland Peloponnesos ? De kans is groot dat u hier met een nee op moet reageren. Op zich niet verwonderlijk, Griekenland heeft talloze eilanden die worden aangedaan door het grote publiek. Daarnaast zijn er ook plekken te vinden die voornamelijk bekend zijn bij de echte Griekenland adept.
Wilt u de vakantie wel hier eens door brengen dan hebben wij vast één tip, bezoek het antieke theater van Epidavros. Of beter nog woon hier eens een voorstelling bij. In het hoogseizoen worden hier regelmatig oude stukken nagespeeld.
Wellicht bevindt uw vakantiehuis op Peloponnesos zich in de buurt van Epidaurus (zoals deze plaats ook wel bekend staat). Is dit het geval dan mag een bezoek aan dit door handen gemaakte wonder niet ontbreken.

Het mooiste historische bouwwerk van het eiland Peloponnesos bezoeken

Cultuuraanbidders weten het natuurlijk al veel langer. Griekenland heeft een breed aanbod op dit vlak. Elke regio van het land heeft zo zijn eigen culturele schatten.
Breng je de vakantie door op Peloponnesos en verblijf je in een accommodatie aan de oostkust dan is het theater van Epidavros een aanrader van formaat. Dit oude historische Griekse bouwwerk staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De akoestiek in dit goed bewaard gebleven monument is werkelijk fenomenaal. Dit kun je zelf het beste ervaren tijdens één van de voorstellingen die hier in de zomermaanden worden gegeven.
Griekenland staat natuurlijk bekend om haar oude cultuur en historische schatten. Maar de Grieken hebben zich met de bouw van dit theater werkelijk overtroffen. Ook opmerkelijk is dat realisatie ervan in twee fases heeft plaatsgevonden. Dit alles maakt het tot een populaire excursie voor toeristen die verblijven op Peloponnesos!

Vakantie in Griekenland, kies eens voor Peloponnesos

Het mooie aan Griekenland is dat het verschillende gebieden heeft waar je perfect de vakantie kunt doorbrengen. Je hebt het vasteland met als absolute aanrader de oude stad van Athene. Maar tegelijkertijd heb je ook de vele eilanden die een grote aantrekkingskracht hebben op mensen van binnen en buiten Europa.
Vaak ben je geneigd om voor één van de bekende Griekse eilandengroepen te kiezen. Het aanbod van vakantiehuizen in Griekenland is natuurlijk zeer divers en de bekende plekken hebben logischerwijs het breedste aanbod. Maar ontdek is een wat onbekendere regio van het land en bezoek eens een eiland als Peloponnesos. Ontdek een uniek stukje Griekenland en ervaar de lokale gebruiken en de plaatselijke keuken.
Ook kun je op deze manier tegen een culturele stad aanlopen als het oude theater van Epidavros. Beok een excursie en ontdek de kracht van de oude Griekse beschaving! Dit kunt u natuurlijk perfect combineren met een heerlijke strandvakantie. Het is de afwisseling wat uw verblijf op dit Griekse eiland zo leuk maakt!