Het psychologische voordeel van een ‘’getaway’’ woning

geplaatst op 02-10-2023
 Tweede woning 
Tegenwoordig bestaat het dagelijkse leven uit veel prikkels en drukken, maar wat zijn de psychologische voordelen als je gebruik maakt van een getaway recreatiewoning? Je recreatiewoning kan je ontspanning bieden die ervoor zorgt dat je weer helemaal opgeladen wordt, je banden kan versterken en ervoor kan zorgen dat je het drukke leven even vergeet. Maar wat houden deze voordelen verder precies in voor je welzijn?
alt

Een ontsnapping uit het dagelijkse leven

Met de drukte die in het dagelijkse afspeelt als het nou gaat om een behangklaar nieuwbouw woning of het afmaken en bouwen van dunpleister nieuwbouw tot aan het drukke werk leven buiten om je leefomgeving, een getaway woning die al ingericht en klaar is zoals je recreatiewoning kan zorgen voor de rust die je nodig hebt. Wanneer je ontsnapt naar je andere woning kan je fysiek en mentaal op de pauzeknop drukken en ontspannen. Door te ontsnappen van je dagelijkse leven kan je jezelf weer opladen en zorgen dat je weer vol zit met energie.

Dichtbij de natuur

Vaak staan recreatiewoningen dichtbij de natuur, of dit nu dicht bij de zee, bergen of bos is, het verbetert je stemming. Het is bewezen dat de natuur ervoor kan zorgen dat het je stemming verbetert, zo vermindert het stress en kan het ook je slaap verbeteren. Omdat het dichtbij de natuur is kan het ook de drukte van een stad weghalen waardoor je hoofd minder snel overprikkeld wordt door alle drukke geluiden. Daarom is een getaway woning dicht bij de natuur ideaal voor de ultieme ontspanning.

Flexibiliteit en spontaniteit

Het hebben van een getaway woning of te wel je recreatiewoning geeft je veel vrijheid om flexibel te zijn zonder dat je eerst een hotel of vakantiehuisje moet boeken en kan je in de woning en vertrekken wanneer het jou uitkomt. Door deze vrijheid kan je spontaan besluiten om naar je woning te gaan en daar te genieten als dit nou alleen is of met gezelschap. Naast dat je vrijheid hebt om naar je woning te ontsnappen kan je ook meerdere avonturen beleven op locatie. Omdat je vaker naar dezelfde locatie gaat kan je meer zien van de omgeving en dat ook nog is in verschillende seizoenen, wat kan zorgen voor veel spontane uitstapjes.

Versterken van relaties

Naast dat je de woning kan gebruiken voor alleen jezelf is het ook de ideale plek voor het versterken van je relaties. Gezinnen kunnen bijvoorbeeld samen de natuur verkennen, of diepgaande gesprekken met je vrienden en koppels kunnen het gebruiken voor een manier om opnieuw met elkaar te verbinden. Het is de ideale plek om van alle drukte thuis te ontsnappen en echt tijd voor elkaar te maken.

Mindfulness en creativiteit

Je recreatiewoning kan ook zorgen dat je meer in contact kan staan met jezelf en je omgeving, wat ideaal is als je wil werken aan je mindfulness en creativiteit. Wanneer je gaat mediteren kan de omgeving met natuurlijke geluiden zorgen voor rust en het helpen van jezelf leren kennen. Op het gebied van creativiteit, als je bijvoorbeeld een schrijver, muzikant, kunstenaar of een fotograaf bent, een woning buiten je vertrouwde omgeving kan ervoor zorgen dat je nieuwe prikkels krijgt die kunnen zorgen voor nieuwe inzichten. Dat zorgt ervoor dat je creatieve blokkade verdwijnt.