Het unieke van de Griekse eilanden

geplaatst op 12-12-2014
 Zomervakantie 
alt

Wie Griekenland zegt dank aan termen als Athene, olijfbomen, heerlijk weer, fraai gelegen stranden en natuurlijk de lokale keuken. Ook de Griekse eilanden zullen in dit lijstje bij de meeste mensen waarschijnlijk wel voorkomen. Het bekendste is ongetwijfeld Kreta, en dit eiland is het bezoeken ook zeker waard. Maar er zijn meer van dit soort prachtige pareltjes. Sommige bekend maar er zijn er zijn ook diverse eilanden waar menigeen nog nooit van gehoord heeft. Deze zijn trouwens weer onderverdeeld in diverse eilandengroepen, dit is ook wel handig want zo kun je nog enigszins het overzicht houden tot welke groep een desbetreffend eiland behoort. In dit blogartikel duiken we iets dieper in het complexe wezen van de vele eilanden in Griekenland.

Er zijn zeven eilandengroepen in Griekenland te onderscheidden

De Griekse eilanden zijn ondergebracht onder zeven groepen. We zullen hier de groepen benoemen en de bekendste eilanden eraan koppelen.
De Cycladen is een eilandengroep die bij veel mensen een teken van herkenning oproepen. Hieronder valt het wereldberoemde vulkaaneiland Santorini en ook Naxos valt hieronder. De Ionische eilanden herbergen enkele eilanden waaronder Corfu en Lefkas. Dan heb je de Sporaden met het eiland Evia. De eilandengroep N.O.-Egeïsche Zee is de paraplu waaronder Griekse eilanden als Chios en Samos vallen. Je hebt ook nog de Argosaronische eilandengroep hier vallen eilandjes als Egina, Poros en Ydra onder. Als je een vakantiehuis huurt op Kreta val je niet op een specifieke groep maar is het eiland tevens de naamgever. Ten slotte hebben we ook nog de Dodekanesos, hier zijn toch wel bekende vakantie-eilanden te vinden als Kos en Rhodos.

Op welk Grieks eiland kan ik nu het beste de vakantie doorbrengen

Dat is een vraag die de auteur niet kan beantwoorden. De diversiteit van de eilanden(groepen) in Griekenland is dermate groot dat elk eiland zijn specifieke pluspunten heeft. Wil je de vakantie doorbrengen op een groen eiland dan is het huren van een vakantiehuis op Corfu aan te raden. Zoek je een plek waar bijna geen toeristen te vinden zijn dan is Skyros op de Sporaden een prima tip.
Zoek je een combinatie van natuur, cultuur en feesten dan is Kreta de beste optie. Ben je in Griekenland op het vaste land en wil je dit combineren met een verblijf op een eiland. Dan kun je ervoor kiezen om een vakantiewoning in Lefkas te boeken.
De grote diversiteit van de Griekse eilandengroep geeft het natuurlijk ook zijn charme. Griekenland is een echte zonbestemming en van mei tot oktober is het hier prima toeven. Ontdek de hartelijkheid van de Grieken, proef het lokale eten, geniet van de zon. Kortom vier het leven op één van de vele eilanden van Griekenland.