Vakantie in Slowakije, bezoek kasteel Bojnice

geplaatst op 12-02-2015
 Zomervakantie 
alt

Slowakije is een land welke maar mondjesmaat door toeristen uit Nederland wordt bezocht. En hoewel er wel een voorzichtig kentering waarneembaar is en meer mensen die land in het voormalige Oost-Europa aandoen is het niet zo dat er sprake is van een massale afreis richting deze kant.
Mocht jij er wel over denken om een vakantiehuis te  huren in Slowakije dan ben je waarschijnlijk je al aan het inlezen over dit “onbekende” land. Een leuk uitstapje is ieder geval het kasteel Bojnice. Dit imposante bouwwerk is vermoedelijk het bekendste gebouw van het land. Door zijn centrale ligging moet het mogelijk deze met de auto vanaf je vakantieadres te bereiken. Maar het is trouwens ook mogelijk om kasteel Bojnice met de trein of bus te bereiken. De kans is groot dat dit schilderachtige Gotische bouwwerk je met haar schoonheid zal betoveren.

De geschiedenis van het kasteel in Bojnice gaat ver terug

Hoewel de historie van dit imposante bouwwerk in centraal Slowakije ver terug gaat is de staat waarin het verkeerd opmerkelijk goed te noemen. Ruim negen eeuwen geleden stond op de plek van het huidige kasteel reeds houten fort. Later is dit verdedigingsbolwerk afgebroken en hiervoor in de plaats in een stenen exemplaar teruggekeerd. Het is niet helemaal gewis wanneer met de bouw is gestart en wanneer het gereed is. Dat het oud is kun je gerust stellen, hoewel wel zo is dat er in de loop van de eeuwen enkele grootschalige verbouwingen hebben plaatsgevonden.
Door de kenmerkende bouwstijl en spectaculaire ligging op een heuvel is kasteel Bojnice voor veel mensen een echt sprookjeskasteel. Ook de film- en reclamewereld heeft dit historische Slowaakse bouwwerk weten te vinden. Van alle kanten oogt het kasteel goed dus ook als toerist kunt u bijna geen slechte foto schieten!

Slowakije is meer dan alleen een land met prachtige historisch gebouwen

Zoals hierboven beschreven is het kasteel van Bojnice een toeristentrekker en dit is absoluut terecht. Ook ben je geen liefhebber van geschiedenis en/of architectuur dan nog zal je de authentieke schoonheid kunnen bekoren.
De geschreven hebbende is het wel zo dat je tijdens je verblijf in Slowakije meer uitstapjes kunt maken die de moeite absoluut waard zijn. De Travertijnen grot is wat dat betreft een goede tip!
En bezoek ook zeker de hoofdstad van het land Bratislava, deze stad heeft een eigen karakter en is het zeker waard om een dagje van uw vakantie voor op te offeren.
De mensen zijn op zoek naar nieuwe landen om te ontdekken en de heersende gedachte is dat hiervoor steevast een ander continent moet worden opgezocht. Maar huur eens een vakantiewoning in Slowakije en ervaar dat Europa nog steeds veel verassingen in petto heeft voor de moderne toerist.