Hier moet je op moet letten bij het uitzoeken van een inrijpoort

geplaatst op 27-05-2021
 Tweede woning 
Een inrijpoort in je tuin of bij de oprit geeft je veel gemak, privacy en veiligheid. Maar wat voor inrijpoort je nodig hebt? Dat hangt geheel af van jouw wensen. Om je op weg te helpen vertellen we je hieronder waar je allemaal op moet letten:
alt

1.      Wat voor inrijpoort past bij jouw tuin?

Natuurlijk is de ene poort de andere niet. Zowel qua design als qua mogelijkheden. Allereerst kijken we naar het design en de uitstraling die je hierbij wenst. Heb je een statig huis met een lange oprit, dan past een laag, minimalistisch hek hier eigenlijk niet bij. In dat geval zouden we eerder aanraden om voor een hoog hek met inrijpoort te gaan. Met klassieke spijlen of juist strak en modern? Dat is geheel aan jou.

2.      Manuele of geautomatiseerde inrijpoort?

Kies je voor modern gemak of houd je het basic? Ook dat is geheel persoonlijk. Vind je het niet erg om uit de auto te stappen om het hek open en dicht te doen, of is je budget iets beperkter? Dan kun je het beste voor een manuele inrijpoort gaan. Blijf je liever in de auto zitten terwijl het hek automatisch voor je opengaat? Dan is een geautomatiseerde inrijpoort ideaal. Zeker als het regent! Daarnaast is het ook ’s avonds laat erg praktisch om vanuit huis gemakkelijk te controleren of de poort wel op slot zit. Eén druk op de knop en je opent of sluit het hek gewoon vanuit huis!

3.      De breedte van de inrijpoort

Ook is het natuurlijk belangrijk om te bepalen hoe breed de inrijpoort moet worden. Ten eerste is dit natuurlijk afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is, maar niet geheel onbelangrijk is het ook afhankelijk van de grootte van je vervoersmiddelen. Rijd je in een standaardformaat auto, dan kun je ook voor een standaardafmeting kiezen. Heb je een grote auto, een camper of vind je het fijn als er ook vrachtwagens je oprit op kunnen rijden, dan is het aan te raden om voor een bredere inrijpoort te kiezen.

4.      Schuifdeur of draaideur?

Ook is het handig om van tevoren na te denken over de manier waarop de poort opent en sluit. Zo kun je bij geautomatiseerde poortdeuren kiezen voor zowel draaiende poortdeuren als schuivende poortdeuren. Welke optie je kiest is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt. Heb je in de breedte ruimte genoeg, dan is een inschuivende poort een goed idee. Heb je qua diepte juist meer ruimte dan is een draaiende poortdeur ook een optie. Daarbij kun je kiezen voor dubbele poortdeuren of een enkele poortdeur. Houd er wel rekening mee dat bij een enkele poortdeur de volledige poort naar één kant moet kunnen draaien, waardoor de draaihoek ook groter wordt (en je qua diepte ook meer ruimte moet hebben).

Alle wensen en eisen op een rijtje? Raadpleeg een hekwerk specialist om samen te overleggen welke opties haalbaar zijn voor jouw tuin.