Hoe kies je de perfecte loungeset voor jouw recreatiewoning?

geplaatst op 10-05-2022
 Tweede woning 
De zomer staat weer voor de deur en mensen gaan weer steeds vaker naar buiten! Mensen met een vakantiehuis kijken elk jaar weer uit naar dit moment, lekker genieten op het terras in de zon. Als je comfortabel wilt kunnen zitten in je tuin, is een loungeset natuurlijk onmisbaar. Maar hoe vind je nou de perfecte loungeset voor jouw terras? Hieronder vind je tips over hoe jij de perfecte loungeset voor jouw vakantiehuisje kan vinden!
alt

Bepaal de grootte van je loungeset

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe loungeset, is het natuurlijk handig om te bepalen hoe groot deze moet worden. Meet de ruimte op je terras en bepaal wat de maximale afmetingen mogen zijn van de loungeset. Bedenk tegelijkertijd ook hoeveel zitplekken je ongeveer nodig hebt. Heb je een grote familie of is een loungeset voor 3 tot 4 personen al groot genoeg? Denk hier goed over na voordat je op zoek gaat naar een loungeset. Kijk voor inspiratie bij deze mooie Van Der Garde loungesets, zo kun je nog beter zien welke afmetingen bij jouw terras passen!

Kies het materiaal en de stof

De materialen waarvan loungesets gemaakt worden kunnen erg uiteenlopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een houten, aluminium of gecoat metaal. Ook kun je vaak kiezen welke stof je om de kussens heen wilt hebben. Bij het kiezen van het juiste materiaal is het handig om te bedenken waar je de loungeset precies wilt neerzetten. Wil je de loungeset onder een overkapping plaatsen? Dan maakt het soort stof niet zoveel uit, want het kan dan niet nat worden! Wil je de loungeset wel plaatsen onder de buitenlucht? Dan is een all-weather loungeset wellicht een goede optie.

Stoelen, banken of een combinatie?

Loungesets zijn in allerlei verschillende combinaties beschikbaar. Banken, stoelen of een combinatie van banken en stoelen, alles is mogelijk! Wil je met meerdere mensen comfortabel languit kunnen liggen op de loungeset? Dan is een hoekbank of zelfs een U-bank een goede optie! Er bestaan ook speciale loungesets om aan te kunnen dineren, waar een loungebank met een tafel gecombineerd is. Voor mensen die graag hun stoel of bank willen kunnen verstellen bestaan er ook verstelbare loungesets. Zo zie je maar weer, er is voor ieder wel wat wils!

Zoeken maar!

Nu weet jij precies waar je op moet letten bij het uitzoeken van een loungeset. Let op de grootte, het materiaal en bedenk wat voor soort loungeset het beste op jouw terras staat. Kies uiteindelijk de loungeset die het beste bij jouw tuin past!