Hoe maak je jouw tuin aantrekkelijk?

geplaatst op 15-09-2022
 Tweede woning 
Bij het hebben van een vakantiewoning hoort ook de onderhoud van de tuin. Doordat je waarschijnlijk niet altijd zelf in het huisje en het ook regelmatig door anderen gebruikt zal gaan worden, zal je de tuin om de juiste manier moeten aanleggen. Gedurende het hele jaar zijn er nogal verschillen door de seizoenen. In de herfst zul je last hebben van de afgevallen bladeren en in de zomer van een uitgedroogd gazon wanneer dit niet goed wordt bijgehouden. Maar hoe zorg je er nou voor dat je tuin er altijd goed uitziet en dus ook voor je gasten beter oogt? Je leest het in deze blog.
alt

Zoveel mogelijk onderhoudsvrij

Door de verschillende weersomstandigheden zal het zeker voorkomen dat de vakantiewoning minder vaak wordt bezocht en daardoor krijgt de tuin ook minder aandacht. Om te voorkomen dat de tuin er uit ziet als een verwilderd bos, is het verstandig om een zoveel mogelijk onderhoudsvrije tuin te creëren. Dit kun je doen door het terras te betegelen, kunstgras en planten in een pot in plaats van in de grond. Het kunstgras droogt niet uit in de zomer en de planten raken minder snel verwilderd omdat ze niet heel groot kunnen groeien door de pot. Het enige wat je altijd houdt, is dat er onkruid tussen de tegels kan ontstaan. Zorg er dus wel voor dat je eens in de zoveel tijd het onkruid verwijderd en in de herfst natuurlijk de afgevallen blaadjes opveegt. 

Maak ruimte voor een gezellig zitje 

Nu je weet dat je weinig onderhoud gaat hebben aan de tuin, kun je gaan nadenken over de inrichting van je tuin. Natuurlijk is het zeker voor de zomer een must om wat tuinsets in de tuin van je vakantiewoning te plaatsen. Denk hierbij aan een leuke loungeset of een picknicktafel. In de zomer kun je ook zeker denken aan comfortabele ligbedjes of een hangmat. Welk tuinmeubel je ook uiteindelijk in de tuin zet, zorg ervoor dat het van duurzaam materiaal gemaakt is. Zo blijven de meubels langer mooi en heb je er weinig tot geen onderhoud aan. Wil je ervoor zorgen dat jijzelf en je gasten langer kunnen genieten van de buitenlucht? Plaats dan een mooie overkapping zodat je droog zit als het regent en in de schaduw wanneer het was te warm is.  

 

Kortom, om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken is een onderhoudsvrije tuin zeker een goede keuze bij je vakantiewoning. Daarnaast is een duurzame inrichting goed voor het behoud van de aantrekkelijke tuin die je hebt gecreëerd!