Houten kerstboom voor je recreatiewoning? Dit zijn de 7 voordelen!

geplaatst op 20-09-2023
 Wintersport 
 Tweede woning 
De feestdagen lijken misschien nog ver weg, maar het is nu al goed om na te denken over de decoratie. Niet alleen voor thuis, maar ook voor je recreatiewoning. Een belangrijke factor hierbij is natuurlijk de kerstboom. Hoewel de traditionele dennenboom nog steeds populair is, zijn er ook andere opties die je zou kunnen overwegen. Een daarvan is de houten kerstboom. Ondanks dat het misschien een enigszins aparte keuze lijkt, biedt een houten kerstboom een aantal grote voordelen. Wij geven je zeven redenen waarom juist een houten boom de ideale keuze is voor je recreatiewoning tijdens de feestdagen.
alt

Een houten kerstboom verliest geen naalden

Een van de belangrijkste voordelen van een houten kerstboom is dat deze geen naalden verliest. Dit in tegenstelling tot traditionele kerstbomen, die de neiging hebben om na verloop van tijd hun naalden te laten vallen. Dat moet je natuurlijk altijd opvegen en opruimen en aan dat extra werk heb je tijdens een toch al drukke feestperiode meestal geen behoefte. Met een houten kerstboom heb je deze zorg totaal niet. Zodra je hem hebt opgezet, heb je er geen omkijken meer naar, waardoor je meer tijd en energie hebt om te genieten van de feestdagen. Dit is dan ook een groot voordeel van een houten kerstboom als kerstversiering voor in je recreatiewoning, zeker als gasten heb en er dus niet zelf bent om op te ruimen

De kerstboom is compact op te bergen

Een ander voordeel van een houten kerstboom is dat je deze compact kunt opbergen. Een houten kerstboom kan gemakkelijk worden plat gemaakt en opgeborgen in een kleine ruimte, zoals een kast of onder het bed. Dit maakt het een uitstekende keuze voor een recreatiewoning, waar ruimte vaak schaars is. Als je het vergelijkt met een kunstboom scheelt het je dus niet alleen waardevolle ruimte, maar maakt het ook gemakkelijker om na de feestdagen op te ruimen.

Een kerstboom die origineel is

Het kiezen voor een houten kerstboom is een originele en unieke benadering van kerstversiering. In tegenstelling tot de klassieke kerstbomen, biedt een houten kerstboom een minimalistische, maar toch stijlvolle uitstraling die kan worden aangepast aan je persoonlijke smaak. Of je nu kiest voor een rustieke stijl met onbewerkt hout en eenvoudige versieringen, of voor een modernere look met gelakte hout en kleurrijke lichten, een houten kerstboom geeft een onderscheidende touch aan je recreatiewoning tijdens de feestdagen. Het zal je zeker complimenten opleveren en biedt daarmee meteen uitstekend gespreksonderwerp voor gasten en bezoekers.

Nooit meer een jaarlijkse zoektocht naar een nieuwe kerstboom

Het investeren in een houten kerstboom betekent ook het einde van de jaarlijkse zoektocht naar de perfecte kerstboom. Het kopen van een echte boom kan elk jaar een tijdrovende en vaak dure taak zijn. Met een houten kerstboom is dit probleem volledig van de baan. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het vinden van de juiste boom en het transport ervan naar je recreatiewoning. Na de feestdagen kan je de houten kerstboom eenvoudig demonteren en opbergen voor het volgende jaar. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

 

Een eye catcher voor de kerstfoto’s

Een houten kerstboom dient als een prachtige blikvanger voor al je kerstfoto’s. Of voor de foto’s van je gasten, als je de woning verhuurt tijdens de feestdagen. Met zijn unieke en stijlvolle uiterlijk voegt het een bijzonder element toe aan elke foto, waardoor je kerstherinneringen nog mooier worden. Of je nu een familieportret neemt voor de boom of foto’s maakt van de prachtig verlichte boom in de schemering; de houten kerstboom zal ongetwijfeld de ster van de show zijn. Bovendien zorgt de veelzijdigheid van de houten kerstboom ervoor dat hij elk jaar een nieuwe uitstraling kan krijgen, wat zorgt voor een verscheidenheid aan foto-achtergronden voor je toekomstige kerstkaarten. 

Je recreatiewoning valt meer op voor potentiële huurders

Een houten kerstboom in je recreatiewoning is niet alleen een unieke decoratie, maar is ook een geweldige manier om de aandacht van potentiële huurders te trekken. Recreatiewoningen met onderscheidende kenmerken zoals deze kunnen opvallen in de drukke vastgoedmarkt en de interesse van huurders wekken. Het plaatsen van een houten kerstboom kan ook laten zien dat je als eigenaar aandacht besteedt aan details en streeft naar een gezellige en gastvrije sfeer, wat huurders zeker op prijs zullen stellen.

Milieuvriendelijk

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van hun beslissingen op het milieu. Het kiezen voor een houten kerstboom is een stap in de richting van duurzaamheid. Deze bomen zijn herbruikbaar, wat betekent dat er geen jaarlijkse behoefte is aan het produceren van kunstbomen of het kappen van echte bomen, waardoor ontbossing wordt verminderd. Bovendien is hout een natuurlijk materiaal dat aan het einde van zijn levensduur kan worden gerecycled of gecomposteerd, wat bijdraagt aan een verminderde ecologische voetafdruk.

Merry Christmas!