Houten vloer in je vakantiehuis? Goed idee!

geplaatst op 22-04-2020
 Tweede woning 
alt

Geef je vakantiehuis een nieuwe look, door voor een houten vloer te kiezen! Houten vloeren worden in tal van verschillende soorten en modellen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een houten vloer van grenen of eiken. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden, wanneer je voor een houten vloer in je vakantiehuis kiest. In dit artikel zetten we de belangrijkste aspecten voor je op een rijtje. Aan welke van deze factoren had jij al gedacht?

Tip: zoek op sociale media naar de foto’s van de houten vloeren in andermans vakantiewoning. Het kan je inspireren bij het kiezen van een vloer voor je eigen huisje!

Kies een geschikte kleur houten vloeren

Naast de keuze uit verschillende soorten hout, heb je bij de aanschaf van houten vloeren keuze uit diverse kleuren. Ga je voor een hele lichte houten vloer, of geef je de voorkeur aan een donker model? Het is van de ruimte in je vakantiewoning afhankelijk, welke vloer hier het beste op aansluit. In een grote ruimte kan een donkere kleur goed tot z’n recht komen. Zeker in een wat klassieker interieur. Kleine ruimtes zullen echter nog kleiner lijken, wanneer je hier een donkere houten vloer gebruikt. Reden genoeg om in deze ruimtes voor een lichter model te kiezen. Kijk eens naar de verschillende Esco vloeren, om een beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Laat de vloer aansluiten bij je interieur

Wanneer je het bestaande interieur in je vakantiewoning behoudt, is het raadzaam om de vloer hierop aan te laten sluiten. Heb je een heel landelijk interieur? In dat geval past hier een lichte grenen houten vloer bij. Bij een klassieker interieur wordt vaak voor een eikenhouten vloer gekozen. Dit type vloer is wat donkerder en heeft een robuustere look. Ook in een modern interieur komt een eikenhouten vloer goed van pas. Naast het feit dat een vloer aan moet sluiten bij het interieur in een vakantiewoning, is het belangrijk dat deze past bij de kleur van een wand.

Verschillende manieren om de vloer te leggen

Een houten vloer kan op verschillende manieren gelegd worden. Je kunt ervoor kiezen de planken horizontaal of verticaal te leggen. Ook een visgraat vloer is steeds populairder! Deze unieke vorm geeft de ruimtes in je recreatiewoning een speels tintje. Op internet vind je voorbeeld van ruimtes waar een vloer als een visgraat gelegd is. Past dit bij het interieur van jouw recreatiewoning?