Huisje boeken op vakantiepark, maar waar?

geplaatst op 21-03-2019
 Zomervakantie 
alt

Sinds het internet een steeds groter deel van de vakantiehuizenmarkt overneemt van de traditionele reisbureaus is het voor de desbetreffende huurder van een vakantiewoning verstandig zelf enige research te doen voordat u overgaat tot de daadwerkelijke huur van een vakantiehuisje op een park. Simpelweg omdat u het zonder de input moet doen van een reisbureau. Deze konden klanten vaak nuttige informatie geven doordat sommige mensen uit het klantenbestand deze accommodatie in het verleden al hadden geboekt.
Het grote voordeel is dat er op het internet enkele prima websites te vinden zijn welke u informatie kunnen geven wat betreft vakantiebeoordelingen door mensen die op het desbetreffende bungalowpark een vakantiewoning hebben gehuurd.
Hieronder krijgt u enige uitleg welke websites het beste te bezoeken zijn om extra informatie over uw potentiële vakantieadres te vinden en vooral waar u goed op moet letten als u besluit volledig af te gaan op een vakantierecensie website.

Welke websites zijn toonaangevend voor het vergaren van vakantieaccommodatie info

In Nederland zijn er twee websites die zich uitsluitend richt op het vergaren van reviews betreffende vakantiehuizen en ook een bepaalde vakantieregio van het desbetreffende vakantieland kunt u een beoordeling geven.
De eerste website die ik noem is VakantieReiswijzer.nl deze website is volledig onafhankelijk en niet verbonden aan een reisorganisatie of vakantieketen. Ze hebben reeds vele duizenden reviews op hun website staan.
De tweede die ik met naam wil noemen is Zoover vakantiebeoordelingen of om het websiteadres maar te noemen Zoover.nl . Dit is een Nederlandse website welke erg goed aan de weg aan het timmeren is. Deze site trekt ook de meeste mensen die op zoek zijn naar een beoordeling van een bepaald vakantiepark in binnen- of buitenland.
Vakantiegangers kunnen hun eigen accommodatie op een aantal punten beoordelen. Ze kunnen een “rapportcijfer” geven aan o.a. de ligging van het vakantiepark, de service welke wordt geboden, de kindvriendelijkheid van de vakantieresidentie en niet te vergeten de prijs/kwaliteit van het recreatiepark.
Daarnaast kunnen er foto’s van de vakantie worden geplaatst en natuurlijk kan er ook een korte samenvatting worden gegeven.
Ook biedt een reisorganisatie als Arke bijvoorbeeld reviews aan maar deze vooral om de direct boeken van de desbetreffende vakantiewoning te promoten. Reviews worden door verschillende organisaties trouwens ook weer doorverkocht, het is dus ook echt een handel waar veel geld in omgaat.
Als u niet alleen op Nederlandse vergelijkingswebsites wilt kijken dan is Tripadvisor.com ook een goede website hier treft u Engelse recensies aan. Maar er moet bij gezegd worden dat deze buitenlandse vergelijksite sinds kort ook een url met de .nl extensie heeft. Maar voor een breed overzicht raadt ik u toch de .com versie aan.

Hoe serieus moet u een gemiddelde vakantierecensie nemen

Als u meer informatie inwint over een bepaalde vakantiewoning op een recreatiepark, dan is het wel belangrijk om bepaalde dingen niet uit het oog te verliezen.
Hoewel een vakantiewoning vergelijkingswebsite een eerlijk medium is en de oprichters hiervan de beste bedoelingen hebben is het wel zo dat niet alle vakantierecensies welke door bezoekers zijn achtergelaten 100 % eerlijk zijn.
Het komt nog wel eens voor dat eigenaren van een vakantiepark een account aanmaken en hun eigen vakantieaccommodatie allemaal hoge cijfers geven, vaak geven ze overal een 10 voor, dit maakt het dat het gemiddelde van een bepaald vakantiepark onrealistisch omhoog wordt gehaald. Vooral als er maar weinig verdere recensies van het desbetreffende park te vinden zijn.
Op dezelfde manier wordt de concurrent naar beneden gehaald wat betreft rapportcijfer, deze krijgen vaak op alle kenmerken waar een cijfer aan kan worden toegekend een 1.
Overbodig om te zeggen dat dit op zijn minst een twijfelachtige manier om een review aan een bepaald vakantiepark te geven.
Daarom is het verstandig om voor een bungalowpark te gaan wat op zijn minst al enkele tientallen beoordelingen heeft van vakantiegangers. Lees ook de persoonlijke beoordeling even van de mensen die een reactie hebben geplaatst op een vakantierecensie website.
Als u een realistisch rapportcijfer wilt hebben van een vakantieaccommodatie dan is het verstandig te gaan voor één van de vakantieparken welke misschien al wel honderden reviews heeft gekregen. De gemiddelden hiervan blijken in de praktijk aardig overeen te komen met de werkelijke ervaring welke u zult beleven tijdens uw vakantie in het desbetreffende recreatiepark.
Wat u ook nog kunt doen als u nog twijfels of aanvullende vragen heeft is een recensent op een beoordelingspagina om aanvullende informatie te vragen. Negen van de tien keer krijgt u hierop een reactie. Hierdoor krijgt u een goed beeld van het vakantiepark waar uw voorkeur naar uitgaat.

Ik wens uw een goede vakantie en hoop dat u met deze adviezen er in slaagt het juiste vakantiepark te vinden en een prachtige vakantie zult beleven.