Tips voor verkoeling tijdens je vakantie

geplaatst op 26-08-2021
 Zomervakantie 
alt

Hiermee profiteer je van ultieme verkoeling

Heb jij het momenteel ook zo warm in je vakantie? Als het te warm weer is, is dit niet altijd even fijn. Je wilt dan het liefst afkoelen, maar wat zijn eigenlijk de beste manieren om dit te doen? Wij zochten uit hoe je het beste voor verkoeling kunt zorgen tijdens je vakantie. Niet alleen een waterkoeler tafelmodel is een fijne optie, er zijn nog diverse andere mogelijkheden. Lees snel verder voor onze tips voor verkoeling tijdens je vakantie.

Een waterkoeler

Een waterkoeler is een apparaat dat zorgt voor gekoeld drinkwater. Er zijn ook speciale waterkoelers die heet water leveren, koolzuurhoudend water of water op kamertemperatuur. Wil je extra verkoeling tijdens je vakantie, dan heb je met een waterkoeler altijd koel drinkwater bij de hand. Bij o.a. Watercooler-online kun je diverse waterkoelers bestellen.

Doe munt in het water

Je kunt je water ook verkoelen door er munt in de doen. Door de smaak van menthol, denkt je lichaam dat het water koel is. En water met munt is ook nog eens erg lekker.

Eet kleine porties per dag

Is het warm, dan raden we je aan kleine porties per dag te eten. Als je namelijk een hele maaltijd eet, dan moet je lichaam extra hard zijn best doen om dit te verteren. En daar krijg je het alleen maar warmer van.

Neem een lauwe douche

Wil je graag een douche nemen om af te koelen? Neem dan een lauwe douche. Je zal je misschien verbazen, maar dit werkt stukken beter dan een koude douche. Je warmt namelijk te veel op van een koude douche. Lauw water werkt juist verkoelend. Mocht je geen tijd hebben om onder de douche te stappen, dan kun je ook je polsen onder lauw water houden of je voeten in een voetenbad zetten.

Houd je huis goed koel

Om ervoor te zorgen dat het ook binnen niet al te warm wordt, kun je het beste je ramen en deuren gesloten houden. Mocht het buiten warmer zijn dan binnen, doe dan de gordijnen dicht. Wanneer de temperatuur buiten voldoende afgekoeld is, kun je ‘s avonds de ramen en deuren openzetten om alles door te laten luchten. Je weet nu precies hoe je jezelf en je woning koel kunt houden tijdens je vakantie. Ga aan de slag met onze tips, zodat ook jij een fijne en koele zomer tegemoet gaat!