Huur een auto in Pisa en verken Toscane

geplaatst op 09-07-2014
 Zomervakantie 
alt

Italië bij veel Nederlanders ontstaat er spontaan een glimlach als dit heerlijke land ter sprake komt. Het leuke is dat de verschillende regio’s elk hun eigen identiteit hebben, dit maakt het dat dit voor talloze mensen het ultieme vakantieland in Europa is.
Als je kiest voor het huren van een vakantiehuis in Toscane dan is het ontdekken van landelijke omgeving de beste tip. En hoe het Toscaanse achterland beter te ontdekken dan per huurauto, zodoende kun je alle leuke plekjes perfect vanaf je vakantiebestemming bezoeken. De infrastructuur leent zich perfect voor het maken van leuke autoritten. Je kunt op deze manier leuke Toscaanse dorpjes, prachtige steden en schitterende natuur combineren in één vakantie. Op het vliegveld van Pisa kun een auto huren en afreizen naar je accommodatie in Toscane. Na een dag ontspannen aan het zwembad kun je ervoor kiezen om de auto te pakken en het binnenland van dit prachtige stukje Italië te verkennen.

Welke hoogtepunten kent Toscane zoal?

Dit artikel is te kort om alle pluspunten van deze prachtige streek te benoemen. Bovendien is het zo dat een ieder zelf zijn eigen voorkeuren heeft en dat maakt het maar moeilijk kiezen wat nu allemaal te doen tijdens de vakantie in Toscane.
Ervan uitgaande dat u via autoverhuurbedrijf Cardelmar heeft geboekt en deze voor u op het internationale vliegveld van Pisa gereedstaat is een absolute tip het rijden van de wereldberoemde Chiantiroute. Deze kronkelt zich door Toscane heen en heeft een prachtige mix van natuur, cultuur en andere ingrediënten waarom Toscane zo populair onder toeristen is geworden.
De Chanti is een bekend wijngebied met prachtige wijnboerderijen. En als u met de auto dit gebied verkent doet u het authentieke stadje Radda aan en ook het oude dorp Volpaia is de moeite van het bezoeken zeker waard.
Neem de tijd om de Chiantiroute te berijden en trek er gerust een dag tijdens uw vakantie in Toscane voor uit. Doe ook eens Volterra aan, dit stadje hoog in de Toscaanse heuvels is ook erg populair, lopend door de steegjes ervaart u zelf hoe authentiek dit deel van het land is gebleven.

Waar dankt Toscane zijn populariteit  aan ?

Het is de combinatie van pluspunten die dit gebied in Italië zijn roem geeft. Het klimaat is heerlijk en in één dag kun je genieten van de zon op een prachtig zandstrand. En binnen nog geen 45 minuten autorijden ben je vanaf de kust in het prachtige Toscaanse binnenland. Stedenliefhebbers kunnen hun hart ophalen met parels als Lucca, Siena en niet te vergeten het wereldberoemde Florence. In toenemde mate kiezen mensen er ook voor om een kookcursus in Toscane te doen. Wat is er leuker om in een unieke setting te werken met lokale streekproducten!
Ook de scheve toren van Pisa trekt dagelijks drommen toeristen. Maar bezoek vooral ook eens de plaats San Gimignano dit middeleeuwse stadje met zijn talloze torens ligt als een baken in Toscane. Hier kunt u bovendien het lekkerste schepijs van Italië ervaren. Maar bovenal is dit een prachtige authentieke stad om in rond te struinen. U waant zich door de unieke setting in het Italië van vroeger. Kortom; een absolute aanrader en dit tripje mag dan ook niet ontbreken tijdens uw autovakantie in Toscane.