Huur eens een vakantiehuis in Tsjechië

geplaatst op 22-07-2011
 Zomervakantie 
alt

Wel een gedacht om een vakantie te ondernemen richting Tsjechië Een vakantiewoning in huren in dit land is kiezen voor een overvloed aan natuur, cultuur en geschiedenis.  Bijkomend voordeel is dat Tsjechië ook nog eens een buitengewoon goedkoop vakantieland is. In de regio's Moravië en de Bohemen vind je veel houten vakantiehuizen en chalets, deze zijn kenmerkend voor deze streken. Een vakantiehuis in Tsjechië ligt vaak midden in de natuur. Dichtij de vakantiehuizen in dit land is er de mogelijkheid om leuke dagtripjes te ondernemen. Bezoek een één van  de vele kastelen, burchten of kloosters. Bovendien zijn er diverse plaatsen in Tsjechië te bezoeken welke door de Unesco op de lijst van werelderfgoed zijn geplaatst.  Bezoek er hier in elke geval een paar van. Ook de hoofdstad Praag mag u absoluut niet overslaan, boek dus een recreatiewoning in Tsjechië van waaruit het goed mogelijk is om deze schitterende stad te bezoeken. Vooral de mag u niet overslaan. 
De schitterende stad Praag ligt centraal gelegen in het land, aan de Moldau. Tsjechië is ook steeds meer een wintersportland te worden. Wij hebben dus ook een aantal vakantiehuizen te huur welke gunstig gelegen zijn ten opzicht van de skipiste. Ook wintersport is goed mogelijk in het Tsjechische Reuzengebergte. Voor de actieve recreant is er ook voldoende te beleven in dit land. Vanuit uw vakantiehuisje loopt o fiets u zo de speciaal geprepareerde wandel- en fietsroutes op.  
Verder bieden verschillende rivieren en meren de mogelijkheid tot sportvisserij en watersport. De actieve vakantieganger maakt dus een goede keus door een vakantiehuis in Tsjechië te huren. Ook het welness gebeuren staat hoog in het aanzien. In Tsjechië heb je ook diverse thermale baden en welnesscomplexen. Dit geeft het thema vakantie nog een extra dimensie. Na een dag ontspanning zult u lekker relaxed weer bij uw vakantiewoning terugkeren. Dit alles maakt Tsjechië tot een uitermate divers vakantieland. Ook de huurpijzen van de vakantiewoningen zijn buitengewoon gunstig te noemen.

Huur eens een vakantiewoning in Zuid-Bohemen

Dit deel van Tsjechië is een populaire vakantiestreek. Ook steeds meer Nederlanders gaan op vakantie in deze prachtige vakantieregio. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aanbod van vakantiehuizen in Zuid-Bohemen ook steeds groter wordt. Deze regio van Tsjechië heeft een divers landschap, leuke historische dorpjes en stadjes, oude gebouwen, de natuur is er ook prachtig. Voor de natuurliefhebbers is het Nationaal Park Sumava een echte aanrader. Vanuit uw vakantiehuis in dit deel van de Bohemen kunt u leuke tripjes door de natuur maken. Het landschap hier is ongerept, ruig en bergachtig, het is er bosrijk, met diverse meren, snelstromende riviertjes. Ook zijn er hier diverse routes voor wandelaars en fietsers te vinden. Wellicht kunt u op uw vakantiepark een fiets huren. Ook de wintersportliefhebber weet deze regio steeds beter te vinden, bijkomend voordeel is dat hier het huren van een chalet of appartement tegen een redelijke prijs nog mogelijk is. Een vakantiehuisje huren aan het Lipnomeer is ook een aanrader. Er zijn hier ook een aantal bungalowparken waar u een huisje kunt huren, deze parken zijn geschikt als het om een gezinsvakantie gaat. Voor kinderen is hier van alles te beleven, u heeft hierdoor een onbekommerde vakantie in Tsjechië.
Het Lipnomeer is uitermate geschikt om aan te doen als toerist. Rondom het meer liggen zandstrandjes en gezellige vakantieplaatsjes en op het meer kunnen verschillende watersporten beoefend worden. Ook voor cultureel erfgoed kunt u in de regio Zuid-Bohemen terecht. U vindt hier schitterend oude steden zoals Ceský Krumlov, Trebon en Ceské Budejovice. De geschiedenis is hier goed bewaard gebleven en u zult dan ook moe maar voldaan tegen de avond terugkeren bij uw vakantiehuis aan het Lipnomeer.

Uw eigen vakantiehuis huren in Oost-Bohemen

Als u ervoor kiest om een vakantiewoning te huren in Tsjechië, dan is het raadzaam om eerst goed na te denken wat u wilt doen tijdens uw vakantie. Als u een natuurliefhebber bent dan zit u altijd goed met de regio Oost-Bohemen! Hier tref je glooiende heuvellandschappen, groene weiden en bosrijke regio's. Ook herbert dit deel van Tsjechië een aantal prachtige natuurparken, hier is voldoende te zien op het gebied van het planten- en dierenleven. Oost-Bohemen heeft een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes. U kunt zo vanuit uw vakantiewoning op de fiets stappen en gelijk de natuur in fietsen.  Er is op het gebied van natuur dus erg veel te zien tuidens uw vakantie in Tsjechië. Maar één park willen we er uitlichtten, het gaat hier om de beroemde rotswanden van Broumov, een lange kam met rotssteden van zandsteen. Deze zijn zeer de moeite waard om te bekijken. Het is dan ook goed mogelijk om een vakantiehuis te huren in dit deel van de Oost-Bohemen. Ook liggen hier enkele prachtige stuwmeren zoals Rozkos en Pastviny in het Adelaarsgebergte. Hier kunt u ook een bootje huren, dit geeft uw vakantie in Tsjechië weer een extra dimensie. Ook leuk om te weten is dat een recreatiewoning boeken al mogelijk is tegen een scherpe prijs. In de Oost-Bohemen kunt u dan ook nog voor relatief weinig geld een perfecte vakantie beleven.

Een welness vakantie vanuit uw vakantiehuis in de West-Bohemen

Deze regio van Tsjechie staat bekend om zijn kuuroorden. Voor veel mensen is het afreizen naar de deze streek dan ook meer dan een vakantie alleen. Maar desondanks zijn er hier diverse leuke en betaalbare vakantiehuizen te vinden die u zelf kunt huren. Het bergip welness vakantie loopt tegenwoordig dan ook steeds meer hand in hand met de regio West-Bohemen. Van oorsprong werd deze steek vooral bezocht door 50 plussers die hier kwamen om te geniet in een kuuroord  en zich onderdompelen in een geneeskrachtige bronn. Maar tegenwoordig komen ook steeds meer jonge vakantiegangers hier om te genieten van de thermale baden en één of meerdere ontspannen behandelingen of massages. Een ontspannend bezoek aan het kuuroord in Karvlovy Vary, het bekendste kuuroord, is zeker een aanrader. Dit kuuroord heeft twaalf natuurlijk bronnen en u kunt hier dan ook perfect een dagje relaxen. Maar er zijn in de West-Behomen ook nog een aantal andere en kleinschaliger kuuroorden. Deze streek wordt dan ook de welness regio van Tsjechië genoemd. Moe maar voldaan zult u dan ook tegen de avond terugkeren bij uw vakantiewoning in de West-Bohemen.