Op vakantie in het zuiden van Kroatië? Doe Dubrovnik aan!

geplaatst op 10-11-2022
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Dubrovnik is een stad in het zuiden van Kroatië. De badplaats is gelegen aan de Adriatische Kust en wordt ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. De vestingstad van Dubrovnik staat zelfs genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt hier genieten van strand, stad en populaire bezienswaardigheden. De stad is dan ook zeker een aanrader.
alt

Klimaat

De stad Dubrovnik heeft warme en droge zomers en relatief natte en zachte winters. In de zomermaanden kan het erg warm worden in de stad. De temperaturen kunnen gemakkelijk oplopen tot zo’n 28 graden Celsius. Er valt vrij weinig regen in de zomermaanden en dan maakt het ook een prima zonvakantiebestemming.

Bezienswaardigheden in Dubrovnik

Tijdens je vakantie naar Dubrovnik kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de Kroatische stad zijn de Franciscanenklooster, de St. Blasiuskerk en het Dogenpaleis.

Franciscanenklooster

De Franciscanenklooster is een prachtig klooster dat werd gebouwd in 1317. Dit exemplaar werd gebouwd in een romaans-gotische stijl. Ieder jaar trekt het bouwwerk veel bezoekers. De historische artefacten maken de klooster namenlijk erg bijzonder. Daarnaast staat er ook een klein museum bij de klooster gevestigd. Dit gebouw is in het centrum van Dubrovnik te vinden.

St. Blasiuskerk

De St. Blasiuskerk staat lokaal ook wel bekend als Sveti Vlaho. De kerk werd gebouwd in 1715 waar eerder een andere kerk stond: deze kerk werd echter verwoest. De nieuwe kerk werd geïnspireerd door St. Mauritius kerk in Venetië. De buitenkant is niet erg bijzonder, maar de binnenkant is erg gedetailleerd. Je vindt hier verscheidene mooie kunstwerken en artefacten.
Als geschiedenisfanaat kun je als toerist je hart ophalen in Dubrovnik.

Het Dogenpaleis

Het Dogenpaleis is een lust voor het oog. Dit prachtige bouwwerk heeft een aparte bouwstijl, maar ziet er wel erg mooi uit. Niet alleen van buiten is het paleis mooi, ook van buiten is het prachtig. Het is open voor publiek, maar je dient wel een ticket aan te schaffen. Als je van zulke bouwwerken houdt, is dat de prijs absoluut waard.
Als je op vakantie Dubrovnik aandoet moet je het Dogenpaleis bezoeken!

Reizen naar Dubrovnik

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar de Kroatische stad Dubrovnik. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten en deze kun je al boeken vanaf 32 euro (enkele vlucht). Onder andere de vliegtuigmaatschappijen Transavia en easyJet vliegen naar deze bestemming. De luchthaven ligt op ongeveer 18 kilometer afstand van het centrum. Je kunt met de bus naar het centrum van de stad reizen. Als je wilt kun je ook met de auto naar Dubrovnik reizen. Je kunt dan rekening houden met een reisduur van zo’n 15 uur (vanaf Amsterdam).

Vervoer

In de stad kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Dubrovnik beschikt over een uitgebreid bussennetwerk. Gemiddeld rijden de bussen om de 20 minuten. Je kunt buskaartjes kopen bij de verschillende kiosken in de stad. Als je wilt kun je ook een buskaartje kopen in de bus, maar deze zijn duurder dan bij de kiosk. De stad is niet erg groot en veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Je kunt er dus ook gewoon voor kiezen om te wandelen. Als alternatief kun je ook met de taxi reizen. Houd er wel rekening mee dat Dubrovnik een toeristische stad is. Taxi’s zijn over het algemeen vrij prijzig.