Hypotheek afsluiten tweede huis in Roemenië

geplaatst op 01-11-2018
 Tweede woning 
alt

Roemenië is een prachtig land en nog onbedorven door het massatoerisme. Je vindt er veel ongerepte natuur en een zeer hartelijke bevolking. Ook is het land economisch gezien sterk in opkomst, terwijl de prijzen van huizen nu nog zeer laag zijn. Dit alles maakt het zeer aantrekkelijk om in dit land een tweede huis te kopen. Niet alleen kun je hier dan zelf heerlijk vakantie vieren, je kunt het huis ook weer verhuren aan andere toeristen. Ondertussen fungeert het huis als een soort belegging waar je later veel plezier van kunt hebben.

Betalen uit eigen zak is een optie

Een tweede huis kopen in Roemenië is heel aantrekkelijk. Maar hoe laag de huizenprijzen ook zijn, het kan lastig zijn om de financiering ervan rond te krijgen. Dit komt omdat je bij de meeste Nederlandse banken geen hypotheek kunt afsluiten voor een Roemeense woning. En bij de banken waar dit wel kan, zullen ze slechts voor een beperkt deel mee willen financieren. Ook in Roemenië zelf wordt het lastig. Als buitenlander kun je hier namelijk geen hypotheek krijgen. Als je in dit land een huis wilt kopen zal je dit dus voor het grootste deel moeten doen met geld uit eigen zak.

Andere mogelijkheden om recreatiewoning in Roemenië te financieren

Heb je niet zoveel geld voor handen en wil je toch een huis in Roemenië kopen? Dan is het wellicht mogelijk om de overwaarde van je eerste woning in te zetten als onderpand voor een lening bij de bank. Uiteraard moet je je wel realiseren dat je hiermee een groot risico neemt. Bij eventuele tegenslagen bestaat de kans dat je in grote financiële problemen komt. We raden deze optie daarom af. Koop in dit land alleen een huis wanneer je genoeg geld voor handen hebt. Heb je dit niet? Ga dan liever op zoek naar een woning in een ander land.