In Nederland een groepsaccommodatie huren

geplaatst op 24-06-2014
 Zomervakantie 
alt

Het huren van een groot vakantiehuis wordt een (lang) weekend weg in eigen land wordt steeds populairder. Dit type vakantiewoningen hebben vaak een groot aantal slaapkamer en (dikwijls) meerdere badkamers. Ze zijn bij het grote publiek vooral bekend onder de term groepsaccommodaties. De laatste jaren is dit type recreatiewoning aan een duidelijke opmars bezig. Ze worden vooral gehuurd door families, vriendengroepen of collega’s die er voor kiezen om gezamenlijk de vakantie in  te brengen en van daaruit de bezienswaardigheden in Nederland te ontdekken! Andere redenen om een familiehuis te huren zijn om elkaar weer eens te spreken op een centrale plek in het land. Er zijn ook bedrijven die ervoor kiezen om enkele dagen bij elkaar te verblijven om zodoende aan de “teamspirit” te werken. Hoe dan ook het huren van een groepsaccommodatie in Nederland zit duidelijk in de lift!

Wat is een groepsaccommodatie nu eigenlijk?

Het bovenstaand begrip wordt nogal vaak op een type accommodatie gedrukt. Het gaat in feite ook nog eens om verschillende type slaapplaatsen bedoeld om de vakantie door te brengen. Maar er kan gesteld worden dat van origine een groepsaccommodatie bestaat uit minimaal twintig slaapplaatsen. In feite kan het dus gaan om een groot vakantiehuis met ruimte voor grote groepen. Het kan om een separate vakantiewoning gaan, maar ook zou het kunnen gaan om bijvoorbeeld enkele geschakelde appartementen die ook als één geheel gehuurd kunnen worden.
Maar in de praktijk worden tegenwoordig ook vakantiehuizen met minder slaapkamers al onder de noemer “groepsaccommodatie” geschaard. Dus wat dat betreft kunnen we gerust over een grijs gebied spreken. 
Niets mis dus met een huisje huren op een leuk park.

Met de hele club op vakantie in een groepsaccommodatie

De toekomstverwachting van de grote vakantiehuizen oftewel familiehuizen dan wel groepsaccommodaties is dat deze de komende jaren zich blijven ontwikkelen als separate doelgroep in de leisurebranche.
Wel is het zo dat vakantiehuizen voor twintig personen in Nederland geen minimale richtlijn meer is. Ook vakantiehuizen met pakweg 10 of meer personen worden op sommige websites al als groepshuizen aangeduid. Ook op Recreatiewoning.nl zijn groepsaccommodaties in Nederland te vinden. Wij gaan wel uit van de minimaal twintig personen die een accommodatie moet kunnen herbergen. Wat overigens niet wil zeggen dat we geen huizen met minder slaapkamers aanbieden. Natuurlijk is het bij ons ook mogelijk om laten we zeggen een vakantiehuis voor twaalf personen in Nederland te huren. Bekijkt u ons aanbod van familiehuizen die via onze site te huur worden aangeboden maar eens rustig op u gemak.