Vakantie in je eigen tuin met een buitenkeuken

geplaatst op 06-05-2021
 Zomervakantie 
 Tweede woning 
alt

Een van de grootste trends op tuingebied is het aanschaffen van een eigen buitenkeuken. Er is maar weinig dat zoveel plezier geeft als je eigen tuinkeuken kopen. Waarom? Heel simpel: je kunt op lekker voorjaarsdagen en in de zomer lekker met je gezin in de tuin koken en eten. En kies je voor een tuinkeuken met overkapping, dan heb je nog meer plezier. Je kunt dan namelijk het hele jaar door, of het nu regent of sneeuwt, lekker in de tuin een barbecue organiseren, samen grillen, borrelen met je geliefden of een lekkere pizza bakken om gezellig samen op te eten.

Je ziet het: een eigen buitenkeuken kopen heeft veel meerwaarde. Maar naast het sfeerverhogende aspect hebben buitenkeukens nog veel meer pluspunten. Wat is er precies zo fijn en prettig aan deze een keuken in je eigen tuin? En waarom is het slim om voor topkwaliteit te gaan als je een buitenkeuken zoekt die bij je past? In dit blog leggen we je uit waarom een keuken voor buiten kopen een slimme en rendabele investering is. En ook waarom je absoluut voor een tuinkeuken van een van de betere merken, zoals Borrle, te gaan. Doe je voordeel met onze tips en geniet aanstaande zomer ook van heerlijk grillen, koken, borrelen in je eigen tuin!

Plezier en recreatie in je eigen tuin

Wellicht het meest aantrekkelijke aan een buitenkeuken in je eigen tuin plaatsen, is dat je voor recreatie, vakantie en ontspanning de deur niet meer uit hoeft. Wil je lekker relaxed kunnen eten, lunchen of dineren, dan doe je dat met een tuinkeuken voortaan gewoon in je eigen achtertuin. Op vakantie gaan is eigenlijk niet meer nodig. Omdat de tuinkeuken van Borrle een soort verlengstuk is geworden van je woning, kun je net zoveel genieten in de tuin als ergens anders. En zeg nu eerlijk: wat is er leuker dan samen met je partner, kinderen, familie en/of goede vrienden lekker in je eigen tuin te zitten en te genieten van het heerlijke, zelfbereide eten? De vraag stellen is hem beantwoorden!

Alles bereiden wat je maar wenst

Een kwalitatief goede buitenkeuken is niet alleen een keuken die sterk en robuust is, maar ook praktisch. Door jouw buitenkeuken op maat te laten maken door een professionele keukenspecialist, heb je de garantie op een tuinkeuken die volledig gemaakt wordt naar jouw wensen. Maatwerk is bij professionele keukenbedrijven namelijk het uitgangspunt. Dit betekent dat je zelf kiest welke grillplaat je wilt, hoe je kookplaat ingedeeld moet worden en welk soort kraan of kranen je tuinkeuken moet hebben. Of wil je misschien een wijnrek in de buitenkeuken, een biertap of een extra grote spoelbak? Of een tuinkeuken met een overkapping, zodat je het hele jaar in de tuin kunt koken? Bij een ervaren en betrouwbare keukenspecialist zijn dit soort wensen geen enkele probleem!

Een verlengstuk van je woning

Recreatie dicht bij huis wordt in Nederland steeds meer de norm. Met een eigen tuinkeuken, al dan niet met overkapping, wordt recreatie en ontspanning dicht bij huis een stuk eenvoudiger. Een tuinkeuken is namelijk als het ware een verlengstuk van je woonkamer. Koken doe je nu een stuk gemakkelijker buiten. Omdat je in de buitenlucht bent, ben je lekker gezond bezig. Nog gezonder wordt het omdat je bij grillen of een barbecue in de tuin geen extra bakolie of bakvet nodig hebt. Dat maakt buiten koken relatief gezond.

Een tuinkeuken is een goede investering voor de lange termijn

Voor de langere termijn is een tuinkeuken een verstandige investering. Buitenkeukens van gerenommeerde merken zijn een garantie op keukens die er jarenlang, zonder veel onderhoud, tegenaan kunnen. Zorg er daarom voor dat je een buitenkeuken koopt bij een eerlijke aanbieder, die garantie geeft op een goede kwaliteit. Tuinkeukens horen robuust en sterk te zijn en niet bij het minste of geringste defecten te krijgen. Zeker als de keukens veel voor recreatie en voor een vakantie in de eigen tuin worden gebruikt, moeten deze van topkwaliteit zijn.

Veel mensen die een eigen buitenkeuken gekocht hebben, skippen weekendjes weg en zelfs hun vakantie, omdat ze net zo goed in de eigen tuin kunnen recreëren. Ook om deze reden is een tuinkeuken een prima investering voor de jaren die nog voor je liggen. Oriënteer je nu op het assortiment van een betrouwbare keukenleverancier voor tuinkeukens en laat je verrassen door de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Je zult geen spijt krijgen van je aankoop!