Je recreatiewoning een make-over geven? Dat doe je zo

geplaatst op 04-01-2022
 Tweede woning 
Heb je een eigen recreatiewoning en heb je hier al een lange tijd niets aan gedaan? Dan kan het binnenkort wel weer eens tijd zijn voor een opknapbeurt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om jouw recreatiewoning er weer helemaal nieuw uit te laten zien. Benieuwd hoe jij jouw recreatiewoning gemakkelijk een make-over kunt geven? Wij helpen je op weg en zetten hieronder wat handige tips op een rij.
alt

Nieuw kleurtje op de muur

Als jouw recreatiewoning wel wat vernieuwing kan gebruiken, zou je er zeker over na kunnen denken om de muren een nieuw kleurtje te geven. Zoals ze altijd zeggen: een likje verf kan hierbij wonderen doen. Bevatten de muren in jouw recreatiewoning bepaalde scheuren of oneffenheden? Dan is het verstandig om dit eerst te laten wegwerken. In dit geval kan het handig zijn om een stucadoor in te schakelen. Een nieuwe stuclaag zorgt voor de perfecte basis voor het bewerken van je muren. Of je nu kiest voor het verven van je muren of voor een nieuw behang in een leuk kleurtje: het is allemaal mogelijk. Met een nieuw kleurtje op de muur kun je jouw recreatiewoning er in ieder geval al heel anders uit laten zien. Kijk dus eens goed hoe de muren in jouw woning eraan toe zijn. Vind een stukadoor uit Den Haag voor de basis als jouw muren er slecht aan toe zijn en geef jouw muren in de woning een nieuw leven!

Zorg voor voldoende wooncomfort

Of je nu zelf vaak gebruik maakt van je recreatiewoning of deze vaak verhuurt: het is belangrijk dat iedereen zich hier op z’n gemak voelt. Wooncomfort is in dit geval dus zeker belangrijk. Probeer ervoor te zorgen dat jijzelf en de gasten die je verwelkomt van alle gemakken zijn voorzien. Denk bij wooncomfort bijvoorbeeld aan goede wifi, een vaatwasser, koffiezetapparaat en waterkoker. Je kunt het wooncomfort in je recreatiewoning natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar zorg dat je een goede basis hebt. Mocht dit op dit moment niet het geval zijn in jouw recreatiewoning, kan het hoog tijd zijn om hieraan te werken. Doe een paar goede investeringen waar je het wooncomfort beter van maakt!

Nieuwe meubels

Zijn de meubels in jouw recreatiewoning flink verouderd? Tijd voor vernieuwing! Nieuwe meubels zijn dan wel een flinke investering, maar je kunt hier veel profijt van hebben. Niet alleen kan het ervoor zorgen dat jouw woning er leuker uit komt te zien, ook zijn meubels natuurlijk hartstikke functioneel. Bij het kopen van nieuwe meubels is het goed om rekening te houden met het feit dat meubels in een recreatiewoning veel gebruikt gaan worden, zeker als je de woning vaak verhuurt. Het kan daarom een aanrader zijn om te kiezen voor kwalitatief goede meubels die lang meegaan. Denk bijvoorbeeld aan meubels waarbij gebruik is gemaakt van slijtvaste stoffen. Door nieuwe goede meubels toe te voegen aan jouw recreatiewoning, ben je ervan verzekerd dat je de komende jaren wel weer even vooruit kunt.

Woonaccessoires toevoegen

Vind je jouw recreatiewoning op dit moment maar weinig sfeer uitstralen? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Wat een grote rol kan spelen in de sfeer in de woning, zijn woonaccessoires. Het is dan ook zeker een aanrader om hiermee aan de slag te gaan als je jouw recreatiewoning graag een make-over wilt geven. Je kunt bij woonaccessoires aan van alles denken. Van wanddecoratie en vazen tot kussens, plaids en vloerkleden: het behoort allemaal tot jouw mogelijkheden. Probeer er echt een gezellige plek van te maken. Dit is voor zowel jezelf fijn als voor de gasten die hier verblijven.

Het is dus zeker mogelijk om jouw recreatiewoning een flinke make-over te geven. Deze tips helpen je hiermee al een eindje op weg. Door een opknapbeurt te geven aan jouw recreatiewoning, wordt de kans overigens ook nog verhoogt dat deze vaker wordt verhuurd. Want hoe leuker jouw recreatiewoning eruitziet, hoe groter de kans is dat mensen hier graag willen verblijven. Het heeft dus zeker voordelen voor zowel jezelf als voor je gasten om die make-over door te zetten. Dus pak die kwasten er maar bij en verf je muren, zoek nieuwe meubels en apparaten uit of ga op zoek naar gezellige woonaccessoires. Door een of meerdere van deze stappen te ondernemen zal jouw recreatiewoning er straks vast fantastisch uitzien.