Je vakantiewoning efficiënt en snel opwarmen

geplaatst op 28-04-2021
 Tweede woning 
Heb je een tweede woning als vakantiewoning? Dan kun je gemakkelijk een weekendje weg of een weekje vakantie houden in jouw vakantiehuis. Het enige wat je hoeft te doen is een koffer te pakken en te zorgen voor boodschappen. Wanneer je over een eigen vakantiewoning beschikt heb je alle vrijheid om te gaan wanneer je wilt, dat kan in de zomer, lente of in het najaar zijn. Het enige nadeel is dat de aankomst in een vakantiewoning wat minder prettig is, als het vakantiehuisje enkele weken of maanden niet is gebruikt kan het erg koud zijn wanneer je er binnenstapt. Hoe kun je nu je je woning snel en efficiënt verwarmen?
alt

Gebruik een radiatorventilator

In een vakantiewoning heb je behoefte aan een woning die snel kan opwarmen. Je bent dan de kou start in een vakantiehuisje snel vergeten. Tevens is het prettig als je een energiezuinige verwarming hebt, immers je wilt niet voor twee huizen een dure elektriciteitsrekening betalen. Voor het snel en efficiënt verwarmen van de woning kun je een radiatorventilator gebruiken. De radiatorventilator heeft een ingebouwde warmtesensor en deze wordt automatisch ingeschakeld bij een temperatuur van 27 graden en binnen een half uur is de ruimte opgewarmd. Door het gebruik van een radiator ventilator wordt de ruimte dus sneller warm en wordt deze ook gelijkmatig verwarmd. De warme lucht verspreidt namelijk beter in de ruimte, waardoor het snel comfortabel is. Ook hoef je minder lang te stoken om de gewenste kamertemperatuur te behalen. Daarnaast is een radiatorventilator ook nog eens een stuk energiezuiniger.  Een radiatorventilator vergroot de efficiëntie van de cv-ketel en je kunt zo een 15% tot 20% besparen op het gasverbruik. 

Een elektrische kachel

Wil je eigenlijk geen half uur wachten dan kun je ook kiezen voor elektrische verwarming. Met elektrische verwarming hoef je niks anders te doen dan de stekker in het stopcontact te steken. Een ander manier van verwarming is infrarood verwarming. Deze panelen zijn gemakkelijk op te hangen en geven de ruimte een behaaglijke en gezonde warmte. Sommige panelen zijn zelfs voorzien van wifi waardoor je via een app op je telefoon de panelen kunt bedienen. Zo kun je onderweg al de gewenste temperatuur instellen en in en warm vakantiehuis aankomen.