Jonge ondernemers kopen 30 tiny houses voor nieuw bedrijf

geplaatst op 20-02-2021
 Tweede woning 
Het begrip Tiny House is ontstaan in Amerika. Inmiddels is het concept ook in Nederland steeds populairder aan het worden. Niet alleen als slaapaccommodatie, maar ook als betaalbare en duurzame woning. Een jonge ondernemersgroep uit Utrecht grijpt de mogelijkheden van Tiny Houses direct met beide handen aan door 30 Tiny Houses te kopen bij een fabriek in Oost Europa. De eerste 4 Tiny Houses zijn vorige week geleverd en zijn te bezichtigen in Drenthe. Wij praten met Jochem Verheul één van de ondernemers met als grootste vraag “wat zijn hun plannen met 30 Tiny Houses?
alt

Onze liefde voor Tiny Houses is eind 2019 ontstaan vanuit tinyparks.nl, waarmee wij sinds een jaar kleinschalige en intieme kampeerlocaties creëren in Nederland met Tiny Houses. Op TinyParks kunnen gasten een bijzondere overnachting in een Tiny House boeken. Voor dit concept hebben wij tal van Tiny House bouwers in Nederland, Duitsland, Polen en China bezocht, op zoek naar dé leverancier die voor ons de beste Tiny Houses kon bouwen. Deze hebben we dus uiteindelijk gevonden in Oost-Europa. Al snel kregen we verzoeken van vrienden, campings en zelfs een projectontwikkelaar om onze Tiny Houses te kopen. De hoogwaardige afwerking, scherpe prijzen en het unieke ontwerp onderscheidt ons van alle overige aanbieders in Nederland. Het was dus voor ons een logische en kleine stap om er ook een bedrijf bij op te richten waar mensen onze Tiny Houses kunnen kopen. Dit doen we nu sinds een aantal maanden via TINY.nl. We hebben drie verschillende modellen de we hier aanbieden. Alle modellen zijn nog aan te passen naar wens, denk aan kleur keuken, type badkamer, vloer etc. De prijzen variëren van €35.000 euro tot € 50.000 euro.

Wat maakt overnachten in het Tiny House anders als een Safaritent of Yurt?

Onze Tiny Houses zijn gebouwd op een trailer maar hebben de luxe van een hotel kamer. Zo hebben alle tiny houses een eigen badkamer, volledige keuken en prachtige slaapfide met hemelzicht. Dus voor gasten die net iets meer comfort zoeken met de sfeer van een camping zijn onze Tiny Houses echt een oplossing.

Jullie hebben dit jaar 30 Tiny Houses gekocht, blijft het hierbij?

Haha nee dat hopen we niet lacht Jochem. We hebben als doel om binnen 5 jaar meer dan 250 Tiny Houses in Nederland in de recreatieverhuur te hebben en er jaarlijks ongeveer ook nog 20 te verkopen via TINY.nl.

Tiny Houses al recreatiewoning snappen we maar willen mensen ook echt
permanent wonen in een Tiny House?

Zeker, deze groep is nu nog niet heel groot maar binnen elke gemeente zie je wel aanvragen ontstaan van mensen die streven naar een meer minimalistisch bestaan. Ik verwacht dat binnen 10 jaar elke gemeente wel een plek beschikbaar gaat stellen voor deze groep. Wat eerlijk, is eerlijk, we kunnen als mensen best met wat minder en met zijn allen wat meer aan de aarde denken.

Wat vind jij het sterke punt van jullie Tiny House of Tiny Houses?

Ik vind het persoonlijk erg mooi dat we als bedrijf ervoor hebben gekozen om de Tiny House altijd op een trailer te bouwen zoals Tiny Houses oorspronkelijk ook bedoeld waren. Een keuze waarvan we weten dat het niet altijd ideaal is maar we nog steeds 100% als groep achter staan.

Waar is de draagconstructie van gemaakt en hoe zijn de afwerking en isolatie aangebracht?

Alle Tiny Houses worden gebouwd met duurzaam certifieert hout uit Zweden “houten skelet bouw”. Qua isolatie heeft de klant de keuze uit standaard isolatie of natuurlijke schapenwol. Wij hebben zelf bij de eerste bestelling van 30 Tiny Houses gekozen voor schapenwol. De isolatie waarde van de Tiny Houses zijn hoger dan het bouwbesluit in Nederland vraagt. In Roemenië waar de fabriek staat kan het in de winter regelmatig -20 worden. Zij weten dus als geen ander hoe belangrijk het is om er te alle tijden warm bij te zitten😊.

Hoeveel Tiny Houses importeren jullie per jaar?

Met de huidige capaciteit kunnen wij elke maand 6 Tiny Houses leveren in heel Nederland. Wij zorgen voor transport, het afstellen en aansluiten van de Tiny House op locatie. De klant wordt hier dus volledig in ontzorgt. Ook hoeft de klant zich de eerste 5 jaar nergens zorgen om te maken want alle Tiny Houses die wij leveren beschikken over een 5 jaar garantie certificaat op alles. Dit is uniek in Nederland.

Waar zijn jullie Tiny Houses te bewonderen?

We hebben nu twee modellen in Drenthe staan die geïnteresseerde op afspraak kunnen bezichtigen. Ook zijn we bezig met het bouwen van een indoor showroom locatie in de omgeving van Utrecht. Hier komen alle drie modellen overdekt te staan en kunnen we direct met de klant de mogelijkheden van vloeren, kasten, keuken, houtsoorten bespreken zonder afhankelijk te zijn van het weer.

1 reactie

jeanne langereis op 26-07-2022 om 12:03
Bonjour, Ik zal binnenkort vanuit mn franse boerderij weer naar NL gaan verhuizen en denk daar te gaan wonen in een tiny house, ik benieuwd naar jullie tiny houses, prijs, fotos, levertijd etc. Ik hoor graag mvrgr jeanne Langereis
Reactie plaatsen