Jouw recreatiewoning onderhouden; 3 terugkomende klussen

geplaatst op 18-10-2022
 Tweede woning 
Wil jij een recreatiewoning naast je eigen huis kopen of heb jij deze toevallig al? Dan weet je dat dit waarschijnlijk aardig wat extra werk vereist, waaronder ook een hoop onderhoud van de woning valt. Zeker als je van plan bent om de recreatiewoning regelmatig te verhuren en alles er piekfijn uit moet blijven zien, dan is het wel zo verstandig om de woning regelmatig stevig aan te pakken. We geven je graag een paar tips, zodat je het een stuk makkelijker maakt voor jezelf.
alt

Het buitenwerk schilderen

Het buitenwerk van je recreatiewoning is erg belangrijk, zeker omdat dit het aanzien van je woning bepaald. Zorg dus dat het schilderwerk altijd op orde is door dit regelmatig goed te onderhouden. Je kunt kleine beschadigingen makkelijk bijwerken, maar je zal eens in de zoveel tijd de kozijnen volledig moeten herschilderen. Schuur de boel lichtjes op en gebruik een kwalitatief hoogstaande verf speciaal voor kozijnen, zoals de Sigma S2U Allure Gloss.

Vloer behandelen

Als je je huis verhuurt op de momenten dat je hier zelf niet aanwezig bent, kan het zomaar zijn dat andere mensen minder zorgzaam met je spullen omgaan dan jij zelf zou doen. De vloer is hier een goed voorbeeld van, want dit is een onderdeel waar anderen niet direct aandacht aan schenken of voorzichtig mee zijn. Je zal de vloer van je recreatiewoning vaker moeten onderhouden dan je eigen vloer thuis, dus bekijk deze eens per jaar kritisch. Zo voorkom je dat je op korte termijn de vloer moet vervangen, terwijl deze wellicht ook nog gerepareerd had kunnen worden.

Het groen in toom houden

De kans is heel groot dat je niet regelmatig bezig bent met de omgeving van je vakantiewoning, omdat je hier niet dagelijks tijd doorbrengt. Dat is niet alleen heel logisch, maar zorgt er wel voor dat het groen rondom de woning flink kan verwilderen. Als je tijd besteed aan het onderhoud is het ook zeker een goed idee om de snoeischaar erbij te pakken en het onkruid te verwijderen.

Houd het schoon

Het belangrijkste onderhoud wat je kunt doen is het onderhoud wat je regelmatig bijhoudt. Hier doelen we voornamelijk op het schoonhouden van de woning. Des te schoner jij de woning houdt, des te minder snel er dingen kapot zullen gaan of zullen slijten. Zo voorkom je een hoop extra kosten en weet je zeker dat je altijd in een schoon huis aankomt. Succes!