Kies bewust voor een tweede woning

geplaatst op 16-11-2015
 Tweede woning 
alt

Geregeld wordt gezegd dat de aanschaf van een prachtige tweede woning op het Italiaanse of Franse platteland voortkomt uit een goed buikgevoel. Men weet in deze gevallen vaag wat hij of zij wenst in een nieuwe recreatiewoning, maar een degelijk plan voor de aanschaf van de recreatiewoning bestaat niet. Ook het budget voor de aanschaf van een recreatiewoning komt vaak met horten en stoten tevoorschijn, evenals eventuele financieringsaspecten. Vaak wordt men geleid door opportunisme, om een onbeschrijfbare droom werkelijkheid te laten worden. Hierbij is men vaak bang voor het uit handen geven van het vervullen van deze droom aan een adviseur of makelaar op het gebied van recreatiewoningen. 

Geïnspireerd door plaatjes en films 

Wanneer men begint aan de zoektocht naar zo’n prachtige recreatiewoning, wordt men doorgaans geleid door plaatjes op internet. Deze plaatjes geven vaak een geperfectioneerd beeld van de werkelijkheid in vakantiewoningen, waardoor een vooringenomen standpunt kan ontstaan bij de potentiële koper. Ook tijdens een vakantie kan men verliefd worden op een bepaalde streek of specifieke woningen, zonder na te denken over een goed uitgewerkt plan voor de aanschaf van een recreatiewoning.

Het is om deze reden sterk aan te raden om voordat u een recreatiewoning koopt, advies in te winnen bij specialisten op dit gebied. Lees u daarbij eerst in over de mogelijke fiscale gevolgen van de aanschaf van een recreatiewoning, zodat u vooraf goed weet waar u aan toe bent. Des te meer u weet, des te beter het resultaat uiteindelijk zal zijn! Vragen die u hierbij in gedacht zou kunnen houden zijn bijvoorbeeld: wat is mijn budget voor de aanschaf van de recreatiewoningen en eventuele aanpassingen hieraan? Wat zoek ik voor recreatiewoning, qua stijl, grootte, kamers, enzovoorts? Ook niet onbelangrijk is om te bepalen, in welk land of welke streek u wenst te gaan wonen. 

1 reactie

Chris Berg op 20-12-2015 om 11:15
Ik kwam toevallig tijdens een zoekopdracht op dit artikel uit, en kan het niet meer dan eens zijn met het commentaar. Goed advies staat en valt het hele idee voor een woning mee. Op dit moment ben ik bezig met overleg over het laten bouwen van een Bunkie als recreatiewoning. Deze jongens verdienen aandacht, het eerlijke advies dat ze geven over de voor en nadelen van het bouwen van een woningen zorgt er voor dat je alle voors en tegens kan afwegen.
Reactie plaatsen