Top keukentrends voor recreatiewoningen in 2024

geplaatst op 10-11-2023
 Tweede woning 
Ben je meer en meer aan het overwegen om een nieuwe keuken te kopen voor een recreatiewoning? In dat geval moet het ontwerp betaalbaar zijn en bestand zijn tegen intensief gebruik op de lange termijn. Maar het oog wil natuurlijk ook wel wat. Niet zo gek dus dat je je maar al te graag verder wil verdiepen in de laatste trends. We hebben een aantal geliefde trends op het gebied van keukens voor recreatiewoningen voor je op een rijtje gezet.
alt

Ga voor een minimalistisch design en geniet van een open en ruimtelijk gevoel

Je maakt natuurlijk maar al te graag optimaal gebruik van iedere vierkante meter van de recreatiewoning en een praktisch kunststof aanrechtblad. Probeer het ontwerp van de keuken daarom rustig te houden en werk slim met genoeg kastruimte. Door de keuze te maken voor een minimalistisch design en de kleuren licht te houden, weet je zeker dat je de plank niet mis gaat slaan. Voeg je graag wat warmte toe aan het ontwerp? Dan kun je altijd nog overwegen om voor een houten keuken te gaan.

Erg veel gezelligheid met een klein kookeiland en een set barkrukken 

En heb je het geluk een grotere recreatiewoning te hebben? Dan is de kans groot dat je ook net even wat meer ruimte vrij hebt voor de keuken. In dat geval kun je overwegen om een prachtig kookeiland in het ontwerp mee te nemen. Zet er een aantal barkrukken bij en je hebt meteen de perfecte plek gevonden om lekker te eten en gezellig te borrelen. Het kan daardoor zomaar zo zijn dat de nieuwe keuken het hart van de woning gaat worden.

Ga slim om met de indeling van de keuken in de recreatiewoning

Voordat je de keuken van je dromen gaat realiseren in de recreatiewoning en de keuze maakt voor eenvoudig je keuken ontwerpen, is het natuurlijk belangrijk dat het ontwerp voor de volle 100% aan je wensen en eisen voldoet. Begin daarom als eerste met het opdoen van de nodige inspiratie en start daarna met het ontwerpen. Je hebt hierdoor net even een wat beter beeld gekregen van de kleuren en materialen die je graag terug laat komen. Maar je weet ook meteen net even wat beter welke opties op het gebied van de kastruimte er zijn. Dat maakt het intekenen van de perfecte keuken ook weer wat makkelijker om te doen.