Klussen in de vakantie in de recreatiewoning

geplaatst op 01-09-2022
 Tweede woning 
Het was een enorm warme zomer, met een hittegolf waarin op vele plekken in Europa de hitterecords verbroken zijn. Toch was het ook een vakantie waarin er prima geklust kon worden. Er was weinig regen namelijk, waardoor het verven van allerlei dingen geen enkel probleem was en het ook nog eens snel droogde.
alt

Voor veel mensen zal nu eindelijk eens dat klusje met de woodies ultimate of de slijpschijven metaal afgerond zijn, waardoor alle rommel weer weg is en er goed begonnen kan worden aan een nieuw jaar arbeid. Immers is het wel zo prettig om in een goed huis thuis te kunnen komen na een lange dag werk.

Je omgeving moet bij je passen
Het is van groot belang dat je omgeving past bij je leefpatroon. Als je iedere dag weer iets hebt waaraan je je ergert dan is dat heel vervelend en ook steeds vervelender. Daardoor heb je iedere dag weer een slecht begin van je dag, terwijl je juist wil dat je aan het begin van je dag iets hebt om naar uit te kijken. Als je je dagen niet goed begint zul je steeds meer moeite moeten doen om ze überhaupt te beginnen en kom je op ten duur misschien wel je bed niet meer uit.

Mooi werk
Als je een klus doet in je huis en je doet hem goed heb je ook gelijk iets om een beetje trots op te zijn. Als het iets kleins is hoeft die trots misschien niet heel groot te zijn, maar als het iets groots is, zelfs als dat voor anderen klein is, wees er dan trots op. Door dit soort projecten te ondernemen kunnen we een gevoel van voldoening ervaren. Dingen maken waar we trots op zijn is iets dat van groot belang is als mens zijnde en zonder kan je eigenlijk geen volmaakt leven lijden misschien zelfs.

Mentale gezondheid
Op deze manier combineer je dus zowel praktische zaken als mentale gezondheids gerelateerde zaken. Aan de ene kant los je een probleem op dat je had in je huis, een zeer praktisch en makkelijk te begrijpen probleem en aan de andere kant draag je bij aan de complexe ziel die in je zit. Door dingen te doen waar je trots op kan zijn, dingen die je echt zelf hebt gemaakt vanuit het niks, kan je je mentale gezondheid een boost geven, iets dat veel mensen zo nu en dan vergeten te doen.