Laat je beïnvloeden door verschillende stijlen in je keuken

geplaatst op 17-11-2022
 Tweede woning 
Jouw keuken, een plek in het huis die een prominente positie heeft in verhouding tot andere kamers. Elke dag maak je eten klaar om voor de rest van de dag te kunnen genieten van heerlijke maaltijden. Een keuken heeft voor iedereen een andere betekenis. De een heeft een leefkeuken waar vrienden en familie samen komen en genoten wordt van het koken. De ander is meer functioneel ingericht en heeft een compacte indeling. Wat voor keuken je ook hebt, op een dag moet je hem vervangen of renoveren.
alt

Ben je nog erg blij met je huidige keuken, zijn er slechts enkele gedeeltes die vervangen moeten worden of wil je een nieuwe frisse look? Wij nemen je mee in twee stijlen je kan verwerken tijdens het opknappen of renoveren van je keuken. 

Geef je keuken een landelijke stijl voor een authentieke look

Als je jouw keuken gaat renoveren in een landelijke stijl maak je vooral gebruik van natuurlijke materialen. Als je een landelijke stijl inbeeldt komen boerderijen naar voren. Materialen als hout met de kleuren bruin en wit zijn passend voor deze stijl. Ook rustige kleuren als oud blauw of groen komen veel voor. 

Je ziet vaak kastjes met kaderdeuren. Een stenen wasbak die vrij grof in het aanrecht is verwerkt is typerend voor een landelijke stijl. Maak dit af met een kraan die haken heeft aan de draaiknoppen van het water. Zo geef jij jouw nieuwe keuken die landelijke stijl. 

De zwarte keuken is geheel terug van weggeweest

Wie heeft hem niet gezien de afgelopen tijd? De mat zwarte en strakke keuken. Deze stijl is enorm in trek en valt onder moderne keukens. De zwarte afwerking van de kastjes geeft een strakke uitstraling. Daarin is zwart wat zachter van kleur dan de spierwitte kastjes die we twee decenia’s terug veel zagen. 

Als je jouw keuken gaat opknappen en hem zwart wil maken, kun je voor verschillende opties gaan. Vervang alleen de buitenste kastjes als de binnenkant nog voldoet. Je kunt speciaal op maat gemaakte deurtjes laten maken. Overige gedeeltes van je keuken zou je dan zwart kunnen wrappen of verven. Maak dit af met een stalen elementen en moderne lampen. Zo blaas je jouw keuken direct nieuw leven in en met je volledig mee met de trend. 

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende stijlen die je kunt gebruiken. Bepaal wat het beste bij jou past. Een ding is zeker, je keuken kan je altijd nieuw leven inblazen door hem op te knappen of te renoveren. Zo ben je ook direct duurzaam bezig!