Leuke tips voor het inrichten van je recreatiewoning

geplaatst op 15-03-2022
 Tweede woning 
Heb je net een nieuwe recreatiewoning gekocht of heb je al een tijdje een recreatiewoning maar is het tijd voor een nieuw en fris interieur? Dan hebben wij een paar leuke tips om jouw woning onder handen te nemen.
alt

Tip #1: Duurzaamheid en retro weer helemaal hip

Wat veel mensen nog vergeten is dat je jouw recreatiewoning ook sfeervol kunt aankleden. Planten creëren een heerlijke natuurlijke sfeer. In 2022 komt de retro 70’s en urban 90’s weer helemaal terug. Veelal interieur met een karakteristieke stijl, waarbij stof en ronde vormen zeer typerend zijn. Ook het kleurgebruik met oranje tinten is weer helemaal hip.

Tip #2: Vergeet je slaapkamer niet

Ook in je recreatiewoning is je slaapkamer één van de belangrijkste kamers om rekening mee te houden. Een saaie witte kamer met standaard tweepersoonsbed is al lang niet meer. Je wilt toch ook graag ’s ochtends wakker worden met een glimlach op je gezicht? Vergeet dan zeker niet om je slaapkamer ook aan te kleden.

Veelal zien we dat in de slaapkamer natuurlijke- en landelijke stijlen helemaal in zijn. Groentinten, grote kledingkasten en boxsprings doen het zeer goed. Ook zien we steeds vaker dat er accessoires gebruikt worden in de slaapkamer, denk bijvoorbeeld aan een dierenvelletje, tapijt of een houten ladder.

Tip #3: Stem je kleuren af in al je kamers en maak er één geheel van

Steeds meer mensen houden rekening met het kleurgebruik binnen hun woning. Groene tinten, combineren met okerbruin of ga je juist voor grijstinten gecombineerd met wit. Wat je voorkeur ook heeft, trek je dit door binnen je gehele recreatiewoning dan creëer je één geheel en maak je jouw recreatiewoning helemaal af.

Tip #4: Smart furniture is de toekomst

Vroeger konden we ons dit nog niet indenken. Dat je met “Hey, Google” handelingen kunt uitvoeren die het jezelf gemakkelijker maken. Toch gaan we in de toekomst veel meer hiermee te maken krijgen. Niet alleen in de vorm van Google Home, maar ook met slimme meubels. Meubels voorzien van relaxfuncties en bijvoorbeeld usb-aansluitingen en usb-c opladers.

Welke trend je voorkeur ook heeft, creëer je eigen plekje en richt je recreatiewoning zodat deze past bij jou.