Maak je recreatiewoning aantrekkelijker met lichtsnoeren

geplaatst op 12-02-2024
 Tweede woning 
Als eigenaar van een vakantiehuisje heb je dubbel voordeel. Je kunt er zelf regelmatig verblijven en genieten van een heerlijke vakantie. Het is een fijne manier om tot rust te komen en je even terug te trekken uit de hectische wereld van alledag. Daarnaast kan het, als je het verhuurt, ook een mooie bron van extra inkomsten zijn! In beide gevallen wil je natuurlijk zorgen voor een gezellig, aantrekkelijk onderkomen. Van binnen én van buiten. Daarom adviseren wij je om lichtsnoeren te bevestigen en zo ook de buitenkant van je recreatiewoning mooi en comfortabel te maken. Voor jezelf en om meer huurders te trekken.
alt

Zorg voor een sfeervol buiten

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je jouw recreatiewoning aantrekkelijker wilt maken voor jezelf en voor je potentiële huurders. Maar het buitendeel van je huisje is juist heel erg belangrijk. Het is het visitekaartje van je recreatiewoning en een fijne plek om te verblijven: loungen, barbecuen, genieten van je ochtendkoffie en om te luieren met een goed boek. Reden genoeg om er aandacht aan te besteden en ervoor te zorgen dat het er goed uitziet. Een eenvoudige manier om het uiterlijk van je recreatiewoning en terras naar een hoger niveau te tillen, is door te investeren in kwalitatief hoogwaardige buitenverlichting, zoals prikkabel buitenverlichting. Met prikkabel LED lichtsnoeren creëer je snel en eenvoudig een gezellige, elegante sfeer. Een ambiance waardoor je meteen in de vakantiestemming komt. Het leuke van dit type lampjes is dat ze het gehele jaar door gebruikt kunnen worden en je vakantiewoning een warme uitstraling geven; ook als je van binnen naar buiten kijkt!

Heel veel mogelijkheden

Prikkabels zijn een geweldige toevoeging aan de buitenkant van je recreatiewoning. Ze creëren niet alleen een warme en uitnodigende sfeer, maar kunnen ook dienen als praktische verlichting. Of het nu gaat om het verlichten van het tuinpad naar de voordeur of het accentueren van bepaalde elementen in de tuin, lichtsnoeren bieden talloze mogelijkheden.

Eén optie is het gebruik van led prikkabels rondom de veranda, het terras of bij je overkapping. De lampjes geven een subtiel maar prachtig effect, vooral ‘s avonds wanneer de duisternis invalt. Je kunt kiezen voor klassiek witte lampjes in verschillende uitvoeringen voor een tijdloze uitstraling, of juist gaan voor kleurrijke varianten die passen bij jouw persoonlijke stijl. De lampen kun je onafhankelijk van elkaar vervangen, dus kun je alle kanten op. Wat je ook kiest, het zal zeker bijdragen aan de gezelligheid van je recreatiewoning.

Doordat de lichtkabels schakelbaar zijn, kun je met 1 snoer je hele project volbrengen op 1 stopcontact. Zo kun je de randen rondom je terras of terrein afbakenen met licht. Ook kun je lichtsnoeren boven het terras heen en weer spannen, voor het ultieme vakantie-effect. 

Waar let je op?

Zoals gezegd zijn prikkabels enorm veelzijdig. Let bij het kiezen van de lampen op de sfeer die je wilt creëren. Om te bepalen hoeveel kabels je nodig hebt, meet je de totale lengte op van de delen die je wilt verlichten. Vervolgens kijk je hoeveel kabels je nodig hebt om dit te bewerkstelligen. Vergeet ook niet om een startkabel te kopen. Bij professionele startkabels kun je meestal tot maximaal 720 Watt aan prikkabels doorkoppelen. Hoeveel lampen je kunt aansluiten, is dus afhankelijk van het wattage van de lampen. Gebruik je bijvoorbeeld lampen van 1 Watt, dan zou je tot 720 lampen kunnen aansluiten op de startkabel. 

Zeker wanneer je niet altijd zelf in de woning aanwezig bent, is kwaliteit en veiligheid cruciaal. Als er dan gasten in je woning zijn, weet je toch dat het allemaal degelijk en volgens de veiligheidsnormen is geregeld. Daarom is het essentieel dat je kiest voor een hoogwaardige kwaliteit; prikkabels die speciaal ontworpen zijn voor buitengebruik en die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Daarmee ben je ervan verzekerd dat de kabels lang mee gaan, bestand zijn tegen de grillen van het weer en dat ze waterdicht, stootvast en veilig zijn. 

Voor wat betreft de brandveiligheid is het uiteraard ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de lichtsnoeren veilig zijn aangesloten op een geaard stopcontact. Gebruik, indien nodig, een stekkerdoos met beveiliging tegen overbelasting. Controleer na elk bezoek van gasten of de snoeren nog in goede staat zijn en vervang ze indien nodig.

Maak een foto!

Kortom, prikkabels zijn een uitstekende manier om je recreatiewoning gezellig en aantrekkelijk te maken, zowel voor jezelf als voor potentiële huurders. Tip: maak een foto van je recreatiewoning met de buitenverlichting aan. Zo heb je een prachtige profielfoto om je woning te promoten! Let bij het kiezen van lichtsnoeren op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid, zodat je er lang van kunt genieten. Maak van jouw vakantiehuisje een plek waar mensen graag willen verblijven!