Maak je vakantiewoning aantrekkelijker met deze decoratietrends

geplaatst op 19-10-2020
 Tweede woning 
De herfst is hét begin van het nieuwe woonseizoen. Zodra de zomervakantie voorbij is, worden de eerste woontrends voor het komende jaar alweer gespot. Dat betekent ook dat dit de ideale periode is om je vakantiewoning in Nederland of ergens anders te vernieuwen. Wanneer je een drukke zomer hebt gehad vol gasten is het wel zo prettig om je tweede huis op te frissen voor een nieuw seizoen. Wil je je vakantiewoning volgens de laatste woontrends decoreren? Check hieronder dan onze tips en tricks voor passende en trendy decoratie voor in je vakantiehuis.
alt

Duurzame decoratie voor 2024 en daarna

Hoewel 2024 natuurlijk een beetje een gek jaar was wat betreft vakanties zagen we dat vakantie in eigen land juist heel populair werd. De kans is dus groot dat je je vakantiewoning in Nederland met succes hebt weten te verhuren vanaf mei en juni dit jaar. Is het vele verhuren terug te zien in de woning? Pak het dan direct goed aan en kies voor duurzame decoratie voor het nieuwe jaar. In 2025 zien we dat duurzaamheid net als in 2024 nog steeds centraal staat in het interieur. Hierbij moet je denken aan decoratie van duurzaam materiaal dat jaren mee kan gaan. Denk aan fotolijsten van bamboe, riet en hout maar ook aan andere decoratie van gerecycled materiaal.

Op wereldreis in eigen woning

Een andere opvallende trend is dat we het aankomende jaar massaal ‘op wereldreis’ in eigen huis gaan. Dat past helemaal goed bij deze tijd, waarin wereldreizen even niet mogelijk zijn. Uiteraard is een vakantiewoning met wereldreizen als thema ook ontzettend passend bij een vakantiewoning. Denk aan old school/vintage borden met tropische afbeeldingen, junglevibes op de muur en natuurfotografie aan de muur. Hoe leuk is het om een eigen foto van een mooie zonsondergang of een prachtig natuurgebied in de buurt van de vakantiewoning af te laten drukken op canvas en op te hangen in het huis? Zo print je bijvoorbeeld via albelli.nl binnen no time een mooie foto op canvas voor je vakantiewoning. Daarmee maak je je recreatiewoning ook nog eens een stukje persoonlijker.

Glans, satijn en alles dat glimt

Ben je op zoek naar een luxe en stijlvolle stijl om je vakantiehuis mooier mee te maken? Dan vind je de volgende trend zonder twijfel een goed idee: in 2024 zien we veel glans en satijn terug in het interieur. Hierbij kun je kiezen voor een glimmende bank of stoel, maar ook juist voor kleine accenten in de decoratie. Kies bijvoorbeeld voor een paar satijnen kussens en plaids. Of pak helemaal uit en combineer een stoere, industriële look met zachte glanzende materialen… op de muur! We zien het steeds vaker voorkomen dat één stuk muur bekleed wordt met een stof. Eerder zag je het bijvoorbeeld al met fotobehang; volgend jaar zien we het met lappen stof en materiaal. Je raadt het misschien al: voor 2024 kan het niet glanzend genoeg. Ga dus lekker over the top, zolang je de rest van je inrichting maar rustig houdt.

Breng de natuur in huis

Natuurlijke elementen, prints en materialen in je vakantiehuis zijn niets nieuws. Zoals we hierboven beschreven, zijn duurzame natuurlijke materialen een echte aanrader in het nieuwe jaar. Ook het laten afdrukken van prachtige natuurfotografie op canvas kan de natuur dichterbij brengen. Wat je nog meer kunt doen om je bezoekers écht in aanraking te laten komen met natuur? Door natuur ín je vakantiewoning te mengen. Ga voor een goede mix tussen grote en kleine planten en wissel af in soorten planten. Je mag er best een beetje een rommelig geheel van maken, zolang het er schoon en geordend uitziet. Combineer hangplanten met verticale tuinen aan de muur en ga voor verschillende tinten plantenpotten. Daarmee creëer je een hele levendige en moderne inrichting.

Ga voor een statement piece

Tot slot: 2021 staat in het teken van opvallen. Hoe kun je dit in je vakantiehuis beter doen dan met een zogeheten statement piece als decoratie? Hierbij gaat het om een echt pronkstuk; iets dat direct opvalt wanneer je een ruimte binnenkomt. Een goed voorbeeld kan zo’n groot schilderij op canvas zijn, maar ook een exotische plant op een pilaar midden in de kamer of een ander opvallend kunstwerk vol kleur. Wanneer je kiest voor deze decoratietrend in je vakantiewoning is het aan te raden om de overige decoratie rustig te laten. De eyecatcher heeft de aandacht immers al gevangen, waardoor de kans groot is dat andere decoratie toch al minder gezien wordt. Een statement piece past helemaal bij deze tijd en heeft nog een ander voordeel: je hoeft slechts één investering te maken om een ruimte een totaal ander karakter te geven.