Met de auto op vakantie? Pak tijdig je rust!

geplaatst op 13-12-2018
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt

We kennen het bijna allemaal wel, je gaat al vroeg in de morgen op vakantie om zoveel mogelijk de lange files te vermijden. De eerste kilometers gaan nog wel, maar na een paar honderd km rijden raak je toch wel wat vermoeid. Uiteindelijk kom je vele uren en files later aan op je vakantiebestemming. Je bent verschrikkelijk moe en uitgeput en hebt weinig zin om zelfs de koffers uit te paken, laat staan om nog iets te te ondernemen. Het liefste zou je een douche nemen en gaan slapen. Gelukkig neemt deze vermoeidheid gedurende de week af en kun je eindelijk gaan genieten van je vakantie.

Neem eens een hotel onderweg

Gelukkig is er een oplossing, neem eens een hotel onderweg. In alle landen vind je langs de snelwegen een accommodatie waar je heerlijk kunt bijkomen. Tijdens je doorreis lekker genieten van een hapje en een drankje, een fijne douche en eventueel een frisse duik in het zwembad. De volgende dag heerlijk ontspannen op weg, zodat je veel uitgeruster bij je vakantiehuisje aankomt.

Hotels onderweg in Duitsland

Duitsland staat erom bekend dat er veel mensen doorheen trekken, op weg naar hun bestemming. Zowel vakantiegangers als werkverkeer doen de Duitse autobaan regelmatig aan. Het land van onze oosterburen is echter groot waardoor het regelmatig voorkomt dat je onderweg je reis moet staken om te overnachten. Hier is gelukkig aan gedacht, want langs de Duitse autobaan zijn verschillende snelweghotels te vinden. Onderweg naar Stuttgart, Freiburg, Nürnberg of München kom je vele hotels onderweg Duitsland tegen, maar ook meer naar het noorden, richting Bremen en Hamburg is er de mogelijkheid om vlakbij de autobaan te overnachten.

Overnachtingshotels in Frankrijk

Ook Frankrijk is een geliefd vakantieland en bestemmingen verder naar het zuiden, zorgen ook hier voor het nodige verkeer wat op doorreis is. Langs de Franse snelwegen zult je regelmatig borden tegenkomen met hierop de vermelding dat er een Formule 1 hotel in de buurt is. Deze hotels zijn ideaal als je goedkoop wilt overnachten, maar de volgende dag ook weer op tijd onderweg wilt gaan. Vooral langs de bekende en populaire Route du Soleil, die je onder andere langs Lyon en Dijon voert, zijn veel hotels langs de snelweg te vinden. Aangezien deze route door zeer veel mensen wordt gereden, is de noodzaak tot overnachten langs deze wegen ook hoog. Daarnaast kunt je ook hotels langs de snelweg vinden als je onderweg bent naar Bordeaux of natuurlijk naar Parijs.

Voorkom teleurstelling van een volgeboekt hotel

Voor je van huis gaat kun je via internet alvast een hotel onderweg kunnen reserveren, om zo teleurstelling van een volgeboekt hotel te voorkomen. Er zijn erchter tussen de snelweghotels behoorlijke verschillen. Zo is een Formule 1 hotel in Frankrijk zeer goedkoop vergeleken met bijvoorbeeld een Novotel of een Mercure hotel. In een goedkoop hotel krijg je over het algemeen wat je nodig hebt om een goede nachtrust te waarborgen, maar er wordt bespaart op luxe, zoals een eigen badkamer. Als je toch liever wat meer luxe wilt, dan kun je kiezen voor een wat