Op wandelvakantie? De top-plekken Benelux!

geplaatst op 10-01-2020
 Zomervakantie 
 Wandelen 
alt

Hou jij wel van een mooie, stevige wandeling? In dat geval hoef je het vaak veel minder ver te zoeken dan je op het eerste zicht zou denken. Reeds binnen de Benelux zijn er werkelijk tal van prachtige locaties terug te vinden waar je heerlijke wandelingen kan maken. Bovendien valt het bij het aanschouwen van de onderstaande 6 mooiste locaties van de Benelux voor een wandeling ongetwijfeld al snel op dat er een enorme mate aan diversiteit bij van toepassing is. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben jij op zoek naar interessante mogelijkheden om een prachtige wandeling te maken in de Benelux? In dat geval bieden de onderstaande 6 locaties je daar ongetwijfeld alle mogelijkheden toe!

Locatie 1: Klein Zwitserland in Luxemburg

Bij het bekijken van elke lijst die gaat over wandelen in de Benelux staat Klein Zwitserland met stip op de eerste plaats en dat is niet meer dan terecht. Misschien dat je bij het aanhoren van deze naam in eerste instantie aan het land Zwitserland denkt, maar toch betreft het hier een regio die is terug te vinden in het oosten van Luxemburg vlakbij de grens met Duitsland. Naar deze regio wordt ook vaak verwezen als 'Mullerthal'. De locatie is niet alleen omwille van haar ligging, maar ook door haar ronduit indrukwekkende natuur uitermate geschikt voor het ondernemen van een actieve wandelvakantie. Wat ons betreft absoluut de mooiste locatie om te wandelen binnen de Benelux.

Locatie 2: Wandeling door duizend jaar in Luxemburg

Heb je een vakantiehuis in Luxemburg geboekt? Of ga je een trip ondernemen naar dit bijzondere Groothertogdom? In dat geval kan je er niet omheen om ook de hoofdplaats van het land, namelijk Luxemburg-stad te ontdekken. De mooiste wandeling die je hier kan maken is ongetwijfeld deze 'door duizend jaar'. De wandelroute is goed voor een totale afstand van amper 3 kilometer, maar ze neemt je wel mee langs enkele van de mooiste uitzichtpunten van de stad. Deze wandelroute begint bij de Bock waar het land Luxemburg is ontstaan. Van hieruit neemt ze je via de Wenzelroute mee door de jaren van geschiedenis. Het meest indrukwekkende onderdeel van deze wandelroute zijn de 'Bockkazematten'. Deze gangen die zich onder de stad bevinden spreiden zich dan ook uit over een afstand van zomaar even 23 kilometer.

Locatie 3: NS-Wandeling Veluwezoom

De NS-Wandeling Veluwezoom is niet alleen één van de mooiste, maar tevens ook één van de meest praktische wandelroutes van heel Nederland. Deze wandelroute wordt ook wel de 'NS-wandeling' genoemd omdat ze van NS-station naar NS-station leidt. Ben je aangekomen op het eindpunt van de route? In dat geval neem je zeer eenvoudig de trein terug naar het beginpunt. Deze wandelroute voert je niet alleen mee doorheen de heuvelachtige Onzalige Bosschen, daarnaast ontdek je de prachtige heidevelden bij de Posbank en de Zijpenberg. Stuk voor stuk adembenemende stukken natuur die je ooit gezien moet hebben.

Locatie 4: Kroondomein Het Loo

Aan de rand van Apeldoorn vinden we ongetwijfeld één van de mooiste regio's van Nederland terug om in te wandelen. Hier zijn namelijk het Paleispark evenals de Koninklijke Houtvesterij Het Loo terug te vinden. Dit indrukwekkende bosgebied mag eigenlijk door geen enkele wandelaar in Nederland over het hoofd worden gezien. Je kan hier verschillende wandelroutes terugvinden gaande van 2,5 tot 14 kilometer. Ongeacht het niveau van de wandelaar is er hier op deze manier voor ieder iets naar wens terug te vinden.

Locatie 5: Bronnenwandeling langs de Voerse bronnen

Reeds verschillende jaren werd de zogenaamde 'Bronnenwandeling' die je meeneemt op ontdekkingsreis doorheen de populaire Voerstreek uitgeroepen tot de allermooiste wandelroute van Vlaanderen. De 8,5 kilometer lange wandelroute neemt je mee langs de prachtige Voerse bronnen. Niet alleen de glooiende landschappen, maar ook de eindeloze vergezichten zorgen er voor dat dit een wandeling is welke je, je nog lang zal herinneren. Let wel, wanneer je deze wandelroute wenst te doen doe je er altijd goed aan om aangepaste schoenen te voorzien. Je houdt het namelijk op deze route lang niet altijd droog!

Locatie 6: Het Pajottenland, indrukwekkende hoeveelheid wandelroutes

Het wandelnetwerk van het Pajottenland is zonder enige twijfel het meest uitgebreide van heel België. De wandelroute bestaat dan ook in totaal uit niet minder dan 760 kilometer aan wandelwegen. Deze wegen voeren je mee langs prachtige kasteeldomeinen, glooiende weiden evenals karaktervolle dorpen. De favoriet van velen is de zogenaamde 'zuidlus' die een afstand overbrugt van 9 kilometer. Het vertrekpunt voor deze wandeling is gelegen in 'Galmaarden'. Ben je een fervente wandelaar en ga je enkele dagen vakantie nemen in het uitnodigende Pajottenland? In dat geval zal je, je hier ongetwijfeld geen moment vervelen!