Met de tram het oude Lissabon verkennen

geplaatst op 30-12-2014
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Als je de vakantie doorbrengt aan de westkust van Portugal dan mag een bezoek aan de hoofdstad Lissabon niet ontbreken. Deze Portugese stad behoort tot de mooiste van Europa en als u een stedenmens bent dan kan het niet anders dan dat deze plaats u zal bekoren.
Tramlijn 28 is de manier om via het openbaar vervoer het oude stadscentrum van Lissabon te ontdekken. Verschillende historische wijken worden aangedaan en u krijgt op deze manier op een ontspannen wijze een eerste indruk van de grandeur van deze historische stad welke aan de rivier de Taag is gelegen. Niet alleen de rit is prachtig ook de oude tramstellen zijn juweeltjes van vakmanschap. Dus verblijft u in een vakantiehuis aan de Zilverkust dan moet u minstents één dag van uw vakantie inplannen voor een bezoek aan Lissabon. Het zal u zeker bevallen!

Centrumtour door Lissabon met het openbaar vervoer

De hoofdstad van Portugal is een aaneenschakeling van historische gebouwen, oude stadpleinen en prachtige wijken waar de tijd stil lijkt te staan. Wil je een snelle eerste indruk krijgen van Lissabon dan is de tramlijn de beste optie. Dit is geen goedkoop toeristisch uitje, verre van dat. De tram maakt nog echt onderdeel uit van Lissabons stadsleven en behoort tot het openbaar vervoer. Behalve toeristen maken ook de lokale inwoners er gebruik van. Als u een appartement in Lissabon heeft gehuurd dan is de kans groot dat er op loopafstand een tramhalte te vinden is die u een unieke excursie door de stad kan bieden. U komt er op deze manier al snel achter waarom deze Portugese hoofdstad zo populair is bij mensen uit binnen- en buitenland. Met de historische tram het stadscentrum van Lissabon ontdekken. Het kan zomaar het hoogtepunt van uw vakantie in Portugal zijn.

Verken Alfama, Chiado en Baixa per historische stadstram

Wat is er leuker om in tram 28 te stappen en middels een ontspannen rit diverse oude wijken aan te doen. In Lissabon zijn er diverse populaire stadsgedeelten te bezoeken en de historische wijken die er toe doen passeert u tijdens de rit in de stadstram.
Alfama is een wijk die grote bekendheid geniet, het authentieke karakter draagt daar voor een groot deel aan bij. Glooiende steegjes en de was wordt nog steeds op enkele meters hoogte opgehangen. De leuke barretjes geven Alfama een intiem maar gezellig karakter. Voor winkelliefhebbers is Baixa de wijk om aan te doen. Hier heb je een uniek winkelaanbod en diverse leuke galerietjes.
Maar ook erg leuk is dat de tramtocht oude gebouwen met historie aandoet. De kathedraal van Lissabon bijvoorbeeld of de basiliek van Estrela. Ook pak je zo nu en dan een glimp mee van de rivier de Taag en anders in ieder geval de indrukwekkende hangbrug welke een belangrijk vervoerskanaal is voor mensen die Lissabon willen verlaten of juist willen bezoeken. Dus tijdens uw verblijf aan de Zilverkust dient u simpelweg Lissabon te bezoeken en voor een leuke eerste kennismaking is de historische tram de manier op het aan te pakken!