Met deze raamdecoratie tips maak je je vakantiehuis sfeervoller

geplaatst op 25-03-2021
 Tweede woning 
Raamdecoratie in je tweede woning is een must. Breng je veel tijd door in je recreatiewoning dan wil je uiteraard graag dat jezelf en je gasten zicht thuis voelen. Wat past het beste bij de ramen van je huisje.
alt

Een vakantiewoning is je tweede huis en die wil je natuurlijk geheel in stijl inrichten, afgestemd op persoonlijke wensen. Een tweede woning is natuurlijk ook als vakantiehuis te verhuren en in dat geval is het ook belangrijk om aandacht aan de inrichting te besteden. Bijvoorbeeld door een gezellige sfeer in de recreatiewoning aan te brengen, wat een uitnodigend karakter heeft. Daarbij is er een belangrijke rol weggelegd voor raamdecoratie met keuze uit verschillende opties die je vakantiehuis sfeervoller maken.

Houten jaloezieën voor de ramen
Houten jaloezieën zijn perfect om voor de ramen van je vakantiehuis te hangen. Hout is door het natuurlijke karakter van zichzelf al een warme sfeermaker. Bovendien past deze raambekleding perfect in een natuurrijke omgeving, zoals in een vakantiehuis in een bos. De warme uitstraling combineert overigens met functionaliteit, want het is een praktische zonnewering. Ook biedt de raamdecoratie bescherming tegen inkijk om volop van je privacy in het vakantiehuis te genieten.

Duorolgordijnen met decoratief karakter
In een standaard vakantiehuis is de inrichting vaak net even wat soberder dan in het eerste woonhuis. Om er toch een gezellige en knusse inrichting van te maken, is het belangrijk om decoratieve elementen in het interieur te verwerken. In het kader van raamdecoratie passen duorolgordijnen perfect in dat plaatje. Deze raambekleding heeft namelijk een decoratief karakter. De veelzijdige mogelijkheden voorzien in de optie om met kleur, design en transparantie rekening te houden. Bovendien zijn duorolgordijnen bijzonder praktisch om naar wens veel, weinig of haast geen lichtinval in het interieur te krijgen. De mate van lichtinval is namelijk traploos regelbaar. Verder is er met een specifieke sfeer rekening te houden, doordat er keuze is uit allerlei stoffen.

Duettes met structuur van een honingraat
Raambekleding zorgt altijd voor een verhoging van de sfeer en dat geldt zeker voor duettes. Deze raamdecoratie is mooi om naar te kijken, maar ook praktisch in gebruik en in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Dat maakt het mogelijk om het vakantiehuis met duettes meer sfeer te geven. Een van de unieke kenmerken is bijvoorbeeld dat je duettes in het midden van het raam kan hangen, maar ook hoog of laag. Zo is er met elk van deze keuzes een andere uitstraling en sfeer in de vakantiewoning te creëren. Duettes hebben ook een decoratief karakter als kenmerk en zijn bovendien in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar. Als extra voordeel is er sprake van isolerende eigenschappen.